Home > Concerts > James Blunt – succes zet door met indrukwekkende show

James Blunt – succes zet door met indrukwekkende show

tekst: Silviapd
foto’s: Stephan Meyer

Velen hebben er naar uit gekeken, de dagen afgeteld en flink ingezongen voor het concert van James Blunt op een frisse januari avond in een vol Heineken Music Hall.

 Het voorprogramma wordt verzorgd door Nerina Pallot. Voor velen een onbekende, maar haar nieuwe plaat ‘ Fires‘ doet ze hier en daar denken aan Tori Amos of Joni Mitchell. Haar stemgeluid is helder en met haar ontwapende en oprechte performance weet ze zeker een goede indruk achter te laten: een mooie kennismaking!
Dan dimmen de lichten en wordt het zichtbaar drukker vooraan. Met zijn debuut ‘Back To Bedlam‘ heeft de Britse zanger in vliegende vaart succes geboekt en zal zich moeten bewijzen onder de cynici, al is een ding al snel duidelijk: niet alleen vrouwen waarderen zijn hit ‘You’re Beautiful‘ en dat schept moed.
De entourage is simplistisch, bijna bescheiden en ook qua kleding houdt de zanger het eenvoudig: een t-shirt met blouse, het haar wat in de war. Met een verrassende dosis energie komen bekende nummers van het debuut voorbij en hoe!
Het klinkt als een klok, en zijn stem is helder en een stuk krachtiger dan op de plaat. Voeg daarbij een zeer getalenteerde band en je hebt een formatie die staat als een huis.
Met zo’n live show is de verlegenheid snel vergeten, James Blunt maakt met zijn stem alle verwachtingen waar. Al had niemand kunnen inschatten dat deze jonge artiest zich zo bescheiden opstelt: totaal opgaand in de muziek, hier en daar lachend naar zijn band, dan weer de gitaar oppakkend en met een paar loopjes door naar ‘Goodbye My Lover.’

Hij komt meer los wanneer hij ‘Hotel California’ (cover The Eagles) lijkt in te zetten, maar de zaal verbaasd door snel te roepen dat hij liever door gaat met eigen nummers: het gegil is dan niet uit de lucht.
In de donkere zaal wordt het dan toch warmer en vindt er wat meer interactie plaats na de afwachtende houding van het publiek. Het is dan echt meezingen met het swingende ‘Wisemen‘ en het nog energiekere ‘So Long Jimmy’ geweldig!
James Blunt weet een gevoelige snaar te raken, en is live bovenal erg ontwapenend. Een prachtig debuut wat afgesloten wordt met een grote verrassing wanneer hij nog even zijn gezicht laat zien op de afterparty: fris gedoucht, opgewekt en bescheiden lachend. Duidelijk is dat deze artiest met de jaren doorgroeit en met zijn instelling zeker meer fans wint, groots!


Advertisements
Categories: Concerts Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: