Home > Concerts > Sarah Bettens – weet solo de hele zaal kippenvel te bezorgen

Sarah Bettens – weet solo de hele zaal kippenvel te bezorgen

Tekst: Silviapd

De zangeres van K’s Choice is wederom in Utrecht om haar eigen, nieuwe album “Scream” te promoten. Ze had al veel succes tijdens de bevrijdingsfestivals, maar dit keer zou de sfeer nog beter zijn. Al is het maar omdat haar een warm welkom wacht in Tivoli!

De avond start ingetogen met een breekbare Sarah Bettens alleen op het podium met haar gitaar. Haar stem houdt je vanaf de eerste song meteen in de ban. Tijdens “Go”, de openingstrack van haar nieuwe album, komt de rest van haar band in actie. Zo bouwen ze met elkaar een sterk set die bol staat van de nieuwe nummers. Ze zullen bijna de hele cd spelen: iets wat tegenwoordig bij artiesten een zeldzaam fenomeen begint te worden.

Het publiek eet vanaf de eerste noot uit haar hand. Voor de show vertelde ze dat het voor haar zo belangrijk is om voor een enthousiast publiek te spelen, omdat ze dan zelf ook meer kan geven. Ze kan tevreden zijn: het publiek is tot het einde toe vol energie, wat haar zichtbaar plezier doet.

Ze straalt op het podium en bruist van de energie. Het licht is ingetogen, maar de band maakt alles goed door zowel veel contact met het publiek te houden als met elkaar. Beide gitaristen spelen vol power en doen niet onder aan de felle drummer. Het is jammer dat de toetsenist weggestopt staat, maar zijn vocals zijn gelukkig goed te horen en is in mooi contrast met de wat hese stem van Sarah Bettens.

In verhouding met de cd klinkt het allemaal net wat meer beladen: de emotie is er zichtbaar en dat zorgt dat de liedjes gaan leven. Het komt van binnenuit: puur en eerlijk. Met haar cleane performance weet ze toch iedereen te boeien. Het is haar stem die je grijpt en je meesleept door het set.De zangeres praat veel met het publiek. Emotioneel is ze, wanneer ze “Stay” opdraagt aan haar vriendin, omdat het moederdag is.

Nummers als “Fine” en de laatste singel “Not Insane” worden allemaal uit volle borst meegezongen en het adrenalinepeil stijgt met de minuut . De show werkt zichtbaar naar zijn hoogtepunt toe wanneer bekende K’s Choise nummers zoals “Not An Addict” en “Butterflies Instead” voorbij komen. Met veel moeite neemt de band dan toch afscheid, maar Sarah kan het niet laten om nog een paar nummers te spelen.

Als dan eindelijk de lichten doven hangt er een opgetogen ‘onderbuikgevoel’ in de lucht. Één ding is zeker: Sarah is niet alleen een goede zangeres die mooie liedjes schrijft, ze heeft minstens zo veel impact met haar live show.

Een mooie herinnering aan de avond, waar een openhartig gesprek met de zangeres plaatsvond in Tivoli. Na de release van haar soloplaat ‘ Scream.’

Advertisements
Categories: Concerts Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: