Home > CD reviews > K’s Choice – Echo Mountain

K’s Choice – Echo Mountain

tekst: Natalie van der Linden.

band: K’s Choice
album: Echo Mountain
genre: pop -rock
release: maart 2010
label: Epic Sony

Bekend van hits als ‘Not An Addict’ en ‘Everything For Free’, jawel we hebben het over de bekendste Belgische rockband! Het is tien jaar geleden sinds hun laatste album uit kwam. Na zeven jaar complete stilte rond de band K’s Choice, zijn ze nu weer helemaal terug!

Het begon weer te kriebelen bij broer Gert Bettens en zus Sarah Bettens, en het resultaat hiervan is het album ‘Echo Mountain’. Dit album bestaat uit twee CDs. De eerste cd met up-tempo nummers en een tweede cd met ingetogen nummers. Een overwogen besluit om de fans de twee kanten van de band te laten zien. Elk schijfje bevat zeven nummers, dus veertien in totaal.

In de jaren dat er stilte was rondom de band hebben zowel Sarah als Gert niet stil gezeten. Sarah bracht twee solo platen uit en Gert hield zich bezig met bands als ‘Woodface’ en ‘Venus In Flames’. Na zeven jaar kregen broer en zus er weer zin in om samen muziek te gaan maken. Zij doken samen met de band de studio in. Deze studio Echo Mountain voelde zo goed dat zij het album hier naar vernoemd hebben.

Het eerste van de twee schijfjes opent met het nummer ‘Come Live The Life’ . Een goede opener met een herkenbaar K’s Choice geluid. Alsof de band er nooit tussenuit is geweest! Het nummer ‘I Will Carry You’ heeft een lekkere rock sound zoals we ook nummers kennen van de eerder albums. ‘If This Isn’t Right’ is een prima afsluiter van het eerste album.

Op het tweede album staan veel ingetogener nummers. Waarvan ‘16′ en ‘Killing Dragons’ je echt kippenvel bezorgen. Stuk voor stuk staan er op het album mooie luisterliedjes. Wel echt iets voor als je goed wilt luisteren en geen behoefte hebt aan up-tempo nummers. Daarbij komen de stemmen van Gert en Sarah Bettens ook goed uit de verf, door de rustige melodie. Er is alle ruimte voor een gevoelige samenzang, toch blijft het zeker boeien door de mooie instrumentatie.

Van mij hadden de nummers allemaal best op een album gemogen met wat afwisseling tussen de up-tempo en de ingetogen nummers. Ik ben nu vooral geneigd om de eerste cd met de up-tempo nummers te draaien. Dat is voor vele fans toch het meest herkenbaar. Al met al een goede plaat met een herkenbare K’s Choice sound waar de fan zeker van zal genieten. Een waardige opvolger in de lijn van succes platen zoals ‘Cocoon Crash’.

rating
9.5/10

website
http://www.kschoice.be/

Advertisements
Categories: CD reviews Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: