Home > Concerts > ReVamp – metal nachtgaal is terug in volle glorie

ReVamp – metal nachtgaal is terug in volle glorie

tekst: Sabrina Smit
foto’s: Cristel Brouwer

3rd Machine opent deze avond in Manifesto, Hoorn met een soort van Starwars-achtig intro. Jammer dat de rest van de show qua muziek onsamenhangend is.
Maar naarmate de show verloopt kom ik erachter dat deze band niet in een hokje te stoppen is. Het heeft invloeden van Doom, Speedpower en heel veel progressieve metal.

De toetsenist zingt tijdens het spelen op de toetsen en dat ziet er rommelig uit. Wat zij heel goed doen, is de interactie met het publiek en er is veel energie aanwezig op het podium. Vol overgave worden de nummers gespeeld en gezongen. Resumerend: ga dit zien als je van bands houdt die je niet in een hokje kan stoppen.

Het nachtegaaltje in Metalland is terug, en hoe! Floor Jansen heeft een nieuwe band genaamd ReVamp. Daar waar After Forever is opgehouden gaat ReVamp door. Veel stevige nummers met veel bombast, energie, gitaren, toesten en lange haren. Wat een verrassing om zo’n goede jonge band aan het werk te zien. Zij bestaan net maar zijn naar mijn mening behoorlijk professioneel.

Ze hebben hun eigen lichtman en geluidsman meegenomen en dat is zeker een waardevolle toevoeging. Zo heb je als band direct visueel wat te zien. Ook over de aankleding van het podium is nagedacht.

Er worden 14 nummers gespeeld, waarvan een aantal covers (o.a. Lady Gaga, After Forever) waarvan de zaal echt plat gaat. Het publiek is echt heel enthousiast nadat de band het podium verlaat en wij worden vanwege ons enthousiasme getrakteerd op een toegift.

Deze band staat op de rand van doorbreken. Dit wordt absoluut een formatie die veel zal optreden op festivals en zal zeker een goede indruk achter laten!


Advertisements
Categories: Concerts Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: