Home > Festivals > Westerpop 2010 – Rocken in poncho

Westerpop 2010 – Rocken in poncho

tekst: Dennis van der Maden
fotografie: Marc de Jong

Het sportterrein van het Grotius College te Delft stroomt vroeg in de middag vol voor het groots opgezette Westerpop. De muziek van dit gratis festival is al vanaf het station duidelijk te horen. Veelbelovende artiesten zijn afgereisd naar Delft om er een ‘spetterende’ dag van te maken op dit gratis festival.

De Kamer van Dopehandel bijt het spits af. Toepasselijk, aangezien deze hiphopsensatie een thuiswedstrijd speelt. Ex Hido-frontman Vincent van der Steen begon Kamer van Dopehandel namelijk op een kamertje in Delft. De gitaarband Moss mocht hen opvolgen. De jonge rockers uit onze hoofdstad stonden het podium af aan Laura Jansen. Die mocht na haar show plaats maken voor de Amerikaanse bluesmuzikant Guy Forsyth.

Na een prima middag werd tegen de avond duidelijk dat Westerpop maar al te ‘spetterend’ zou worden. Grote buien teisteren het modderige terrein, dat zich voor het podium omtovert tot een moeraslandschap. Niettemin staan honderden muziekliefhebbers tot hun enkels in de modder om de optredens te bewonderen.

Tijdens het optreden van de zweverige band The Astroids Galaxy Tour begint het dieptepunt. Met bakken uit de hemelstort de regen over iedereen heen. De fanatieke artiestengroep, die vele instrumenten rijk is, probeert het publiek nog zoveel mogelijk te vermaken. De opvallende muziek valt wel goed bij het publiek. En de zangeres treedt met veel passie en energie op. De muziek is enerzijds druk, maar toch niet snel of hard. Een excentriek, maar prima optreden.

Na het optreden van The Astoids Galaxy Tour schieten veel rockliefhebbers naar voren. De Vlaamse rockers van Triggerfinger betreden namelijk het podium. De vetlok van frontman Ruben Block zwaait al snel wild heen en weer terwijl de gitaren brullen. Menig drumsolo komt voorbij in een spectaculair optreden. Onze zuiderburen maken er een echte show van.

Block speelt goed in op het publiek wat voor een goede sfeer zorgt. Velen zingen de nummers van de Antwerpse band dan ook uit volle borst mee. Ter afsluiting lopen de artiesten nog even het uitloopgedeelte op, waarna de zanger het publiek nog trakteert op een uitzonderlijk fout dansje.

Waar Triggerfinger ruig was, geeft de Amsterdamse band Moke een tamelijk rustig maar uiterst vermakelijk optreden. Bekende nummers als Last Chance, Switch, This Plan en Love my Life worden veel meegezongen. Headbangend op de riffs, genoot een zichtbaar tevreden publiek van de leuke performance. Het mooie optreden werd opmerkelijk afgesloten. In een instrumentaal slot verlieten de bandleden een voor een het podium, met als laatste drummer Rob Klerkx. Een goed einde aan een van de vele, mooie optredens van een waterig, maar succesvol Westerpop.

 Categories: Festivals Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: