Home > CD reviews > Crematory – Black Pearls ‘greatest hits’

Crematory – Black Pearls ‘greatest hits’

Tekst: Sabrina Smit

band: Crematory
album: Black Pearls
genre: doom – thrash metal
release: 26 november 2010
label: Masscare Records

Het laatste duistere schijfje van Crematory heet ‘Black Pearls’ en dat is niet voor niets. Werkelijk alle mooie zwarte parels van nummers staan op deze dubbel album. Met een scala aan bekende hits.

Door het overzicht van deze liedjes verbaas ik mij erover hoeveel mooie songs deze band op zijn naam heeft staan. Al twintig jaar zijn deze heren en dame met hun gothic -metal muziek bezig. Deze band heeft duidelijk een stempel gedrukt op de metal scene door de jaren heen.

De eerste CD bevat veel oude songs en de tweede CD bevat veel meer nieuwer werk. De band staat er om bekend dat zij songs in het Engels zingen maar ook in het Duits. Ze hebben niet alleen een grunter (Felix) maar ook een zanger met een cleane stem (Matthias) die elkaar afwisselen. Dit maakt de sound van Crematory ijzersterk.

Wat een onzettende veelzijdige band is Crematory van doom metal tot metal met industrial invloeden, Crematory heeft zich behoorlijk vernieuwd de afgelopen jaren.  Luister maar eens naar  “Höllenbrand” en vervolgens naar  “Pray” en “Perils of Wind”. Een ware reis door de tijd want de band begon in 1991 en men is nog lang niet klaar met muziek spelen. Komende winter  heeft de band een  tour  gepland staan ‘ Black Pearls over Europe’ en ik kijk er naar uit om deze te gaan bezoeken.

Conclusie
Ben je al liefhebber van het al werk van Crematory dan moet je deze ‘Black Pearls’ toevoegen aan je verzameling!  Zo hoef je niet meer op te staan uit je luie stoel voor de CD-wissel. Er is ook een DVD toegevoegd met clips en optredens  en uiteraard is behind the scene toegevoegd. Nog nooit gehoord van Crematory? Dan geeft dit meesterwerk (met diverse stijlen)  je een overzicht van alles wat er ooit in de afgelopen 20 jaar is gemaakt  door Crematory.  Een black celebration!

Rating
9/10

Website
Crematory

Advertisements
Categories: CD reviews
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: