Home > CD reviews > Sin7Sins – Perversion Ltd.

Sin7Sins – Perversion Ltd.

Tekst: Sabrina Smit

band: Sin7Sins
album: Perversion Ltd.
genre: gothic / nu-metal
release: 1 oktober 2010
label: Massacre Records / Suburban Records

Sin7Sins is een te gekke band uit Utrecht en Rotterdam. Ik ken ze eigenlijk alleen maar via de demo uit 2007. Het debuut Perversion Ltd. “blows me away”, hij is al een tijdje uit maar wij van Musiccredo willen graag onze visie geven op deze CD.

De zangers Lotus is qua klank een beetje te vergelijken met Nina Hagen. Dit debuut album is gothic/nu-metal zoals het moet klinken: vet en experimenteel. De jaren tachtig zijn met metalgeluiden van nu samengevoegd. Lekkere grunts van gitarist Paul wat zeer goed samengaat met de zang van Lotus. Tempowisselingen, vette gitaarrifs, mooie toetsen partijen -die prima aansluiten bij de rest van het geluid-, maken deze band zeer apart. Ook invloeden vanuit de industriële hoek zijn toegevoegd aan de muziekpartijen.

Mooi zijn de stampende drums en bass die samen een heel strak geheel geven aan de sound van Sin7Sins. De band is geïnspireerd door Nightwish, Marilyn Manson en Rammstein en dat is goed te horen. Knap dat ze toch een geheel eigen geluid hebben gecreëerd.

Opvallend aan deze band is het artwork die van een bijzonder hoog niveau is. Maar eigenlijk is alles (teksten, opbouw van de liedjes, titels van de nummers, foto’s) aan deze band net even iets beter dan wat je kan verwachten van een debuutalbum. “Taste of Twilight” is wat mij betreft wel een uitblinker ten opzichte van de andere geniale liedjes. Maar als je deze beluisterd hebt dan is de CD helaas ook afgelopen.

Conclusie
Ik heb een aantal uren in de file gestaan met deze CD aan en heb mij geen moment verveeld. Ik ben zwaar onder de indruk wat deze muzikanten mij hebben laten horen. Zeker een veelbelovende band voor 2011 en dit album is terug te vinden in de jaarlijst. Voor iedere metal liefhebber die eens een fris, nieuw geluid wil horen.

Rating
8/10

Tracklist
1. Crossroad 666 3:53
2. 7even Stitches 3:59
3. Rape & Take 3:15
4. Dead World 3:29
5. Between Broken Dreams 3:22
6. Portrait In Blood (Braindead) 4:11
7. Insult #7 3:38
8. Sexual Predator 4:24

Website
Sin7Sins

Categories: CD reviews Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: