Home > Concerts > I Kissed Charles – avond vol Nederlands talent

I Kissed Charles – avond vol Nederlands talent

tekst: Dennis van der Maden
foto: Marc de Jong

Poppodium Bibelot in Dordrecht biedt vrijdag 7 januari een avond vol Nederlands talent. I Kissed Charles en A Silent Express gaan laten zien dat Nederland over veel rocktalent beschikt. Beiden zijn ze door 3FM als ‘Serious Talent’ betiteld. De crew is bezig met het opbouwen van het podium, dan dimmen de lichten. Een halfvol Bibelot aanschouwt de opkomst van de eerste band, I Kissed Charles.

Als een ervaren band komen I Kissed Charles het podium op, en beginnen ontspannen ze te spelen. Het is duidelijk dat ze zich thuis voelen op het podium. Knap, aangezien zangeres en frontvrouw Charlot Henzen slechts zeventien jaar is. De band zet een vrolijke electric-indierock in.

De nummers hebben vaak een leuk melodietje als intro, meestal van gitaar of keyboard. De prachtige Charlot zingt opvallend goed, met hier en daar wat hoge noten die ze prima pakt. Op hoge hakken in een opvallende legging, is ze de eyecatcher van de band. Terwijl ze zingt stampt ze fanatiek met haar hak op de grond, bewegend op de maat.

Wanneer ze even niet hoeft te zingen, staat ze flink te headbangen en op haar keyboard te rammen. Energiek en enthousiast schreeuwt ze haar vrolijke nummers van hun album ‘This Is Not Romantic’ door de microfoon. De teksten van de nummers zijn vaak op tienerdilemma’s gebaseerd.

De gitarist heeft op vrolijke intro’s na, heel wat meer in petto. Ongeschoren en met een lange lok half voor de ogen speelt hij voornamelijk ritmisch en snel. Met regelmaat speelt hij snelle, korte solo’s. Met een stevig drumritme eronder klinkt dit goed. De bassist en de gitarist zoeken elkaar regelmatig op. Voor de bassist is het zijn laatste optreden, hij gaat de band verlaten. Hij kan terugkijken op een succesvolle avond en ook de feedback van de zaal is zeker spontaan en enthousiast, ook al is de zaal niet erg vol op deze vrijdag avond.

De Drentse band maakt plaats voor de Friezen van A Silent Express. Als de jonge rockers het podium op gaan, komen er groepen jonge meiden naar voren. De uitstraling van de band doet vermoeden dat ze heel softe, zoetsappige muziek maken.

De vier jonge mannen dragen allen shirts met v-halzen die soms merkwaardig veel borst tonen. Als ze beginnen te spelen blijkt de muziek niet heel soft te zijn. Frisse poprock met veel keyboard effecten en leuke gitaar riffs zorgen snel voor een goede sfeer.

A Silent Express valt het beste te categoriseren onder new wave. De band heeft zich dan ook laten inspireren door Duran Duran en The Simple Minds. Dit is goed te merken aan de rustige houding van de band, de stijl en opbouw van de nummers. Toch slaat het optreden wel aan en is ‘ less is more’ weer bewezen bij deze muziek. De muziek spreekt voor zichzelf en heeft geen grote show nodig.

Frontman, zanger en gitarist Rick Annema heeft een krachtige stem die zowel hoge als lage noten trotseert. Zijn gitaar maakt net het verschil tussen pop en net iets stevigere new wave. Met lekkere melodien, kleine maar pakkende riffs en goede intro’s is dit een mooie final touch op het instrumentale plaatje.De drumritmes zijn ook prima, ze liggen lekker in het gehoor en geven een duidelijk, kenmerkend ritme aan. De ritmes zijn te vergelijken met drumritmes van U2.

De bekendste single ‘Will I Be Around’ ligt erg lekker in het gehoor. De zaal is tijdens dit nummer dan ook het meest enthousiast. Op een gegeven moment speelt de band een cover van London Beat, ‘I’ve Been Thinking About You’. Dit slaat goed aan bij het publiek. Een prima performance op een avondje Nederlands talent.

Met dank aan: De Bibelot – http://www.bibelot.net/

Advertisements
Categories: Concerts
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: