Home > News > Laura Jansen – hit ‘Use Somebody’ jaar in top 100

Laura Jansen – hit ‘Use Somebody’ jaar in top 100

Laura Jansen heeft met haar cover van Kings of Leon’s hit ‘Use Somebody’ deze week de mijlpaal van een jaar in de GFK Dutch Single Top 100 behaald.

De hit staat op het succesvolle debuut ‘Bells’. Het album is met platina bekroond en staat inmiddels al bijna anderhalf jaar in de GFK Dutch Album Top 100. Andere bekende singles van haar hand zijn ‘Wicked World’ en ‘Single Girls’.

Laura Jansen verhuisde in 2000 naar Amerika, waar ze in Los Angeles bij een bekende kring van muzikanten terecht kwam die in club Hotel Cafe in Hollywood speelden. Tot die kring behoren onder andere John Mayer, Jason Mraz, Sara Bareilles en Joshua Radin. Met Radin tourde ze uiteindelijk ook veelvuldig. In 2009 werd de zangeres in Nederland ontdekt en in september van datzelfde jaar bracht ze hier haar debuutalbum uit.

Tijdens de dertiende editie van De Vrienden Van Amstel Live! wist de singer-songwriter opnieuw grote indruk te maken op het publiek met een adembenemende uitvoering van ‘Use Somebody’ – zie foto en verslag: https://musiccredo.wordpress.com/2011/01/23/de-vrienden-van-amstel-live/

In april tourt ze weer door Nederland voor zes concerten, waaronder in Paradiso en Tivoli. Ook zal de zangeres als special guest naast Marco Borsato op het podium verschijnen tijdens zijn optredens in GelreDome in mei. Eerder al nam Laura Jansen een duet op met de Nederlandse zanger, getiteld Duizend Scherven.

shows
13 april Paradiso, Amsterdam
15 april Tivoli Oudegracht, Utrecht
18 april De Oosterpoort, Groningen
19 april 013, Tilburg
20 april Tivoli Oudegracht, Utrecht
21 april Paard van Troje, Den Haag

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: