Home > Festivals > Rock Of Ages – Aalten rockt met stevige line-up

Rock Of Ages – Aalten rockt met stevige line-up

tekst: Kevin Scholten
foto’s: Henk-Jan Graven

Aan het begin van de maand Maart, is er een ding zeker in het leven: Rock of Ages! Het rock -metal festival van Aalten (en omstreken voor de echte liefhebbers). Voor deze achtste editie heeft de organisatie weer zijn uiterste best gedaan om vier toppers op het podium van Oerkroeg Schiller te krijgen.

Om stipt half negen bijt de regionale band Bugs ‘n Bones de spits af. Met o.a. Schot Deur’t Plee Raam- guitarist Henri Westerhof en zangeressen Scarlet Striekwold en Sandra Schoppers, brengt deze band prima rockcovers ten gehore. Met nummers als ‘You Shook me All Night Long’, ‘Can I Play With Madness‘ en ‘Barracuda‘ kon het niet mis gaan bij het binnen komende publiek.

Hierna is het tijd voor een inwijding. Een aantal leden van Heavy Metal Maniacs, de fanclub ter promotie van heavy metal in Nederland, zijn aanwezig om de ondergetekende te “dopen” tot officieel lid. Dit gaat gepaard met heel veel bier over je heen. Net als enkele leden van de Rock Of Ages crew, ben ik nu ook in het bezit van de officiële HMM patch en hoor bij de club, iets om trots op te zijn!


Martyr
is hierna aan de beurt. In een inmiddels prima gevulde Schiller geven de oer rockers een gedreven optreden. Deze Nederlandse band was actief halverwege de jaren tachtig, maar treed tegenwoordig weer veel op. Met ‘Snow‘ and ‘Fire‘ van het klassieke debuut For the Universe is het startschot gegeven van een prima set.

Het is duidelijk dat ook nummers Darkness At ‘Time’s Edge’, ‘Englisch Forces’, en ‘Speed of Samurai’ (inclusief de Maniacs leden op het podium ) de tijd hebben doorstaan. Nieuw werk zoals ‘Fear’ en ‘Circle of 8′ sluiten hier dan ook perfect op aan. Zanger Rop van Haren is geregeld in het publiek te vinden om de passie voor metal te delen. Terwijl de rest van de band met een goed geluid het publiek vermaakt. Al met al geeft Martyr een erg goed optreden.

Engelse NWOBHM legende Jaguar heeft de taak om als headliner van de avond, het festival memorabel af te sluiten. Dat doen ze dan ook vol overgave. De geschiedenis van deze band gaat terug tot 1979. Tot de tweede helft van de jaren tachtig was men actief. Maar daarna verdwenen ze van het toneel.

Totdat, net als bij Martyr, de band mee kan liften op de zogenoemde wederopleving van de oude metal, en met succes. Hoewel alleen gitarist Garry Pepperd nog origineel lid is heeft de band niets aan kwaliteit ingeboet.

Dat wordt duidelijk als ‘Run Ragged‘ op de menigte wordt afgevuurd. Het is mooi om te zien dat tegenwoordig generaties genieten van nummers als ‘Out of Luck’, ‘The Fox’ en ‘No Lies‘. Zanger Jamie Manton gaat gehuld in de Rock of Ages backdrop, is ook nog eens prima bij stem en de  vreugde spat er vanaf.

Natuurlijk komt ook ‘Dutch Connection’ voorbij dat vol enthousiasme door zowel band als publiek wordt vertolkt. Met ‘X-Wing‘ krijgen we zelfs een nieuw nummer te horen. Waarna ‘Run For Your Life‘ en ‘Long Shadows‘ de set besluiten.

De koek was hierna nog niet op, er is nog een vierde band. Heavy Metal cover band Stormrider verzorgde de afterparty in de kleine uurtjes. Met o.a. Sun Caged gitarist Marcel Coenen in de gelederen kwam de ene naar de andere klassieker voorbij. Nummers als ‘Hell Bent for Leather’, ‘Light’s Out’, ‘Alison Hell’ en ‘Wasted Years’ kunnen op veel bijval van het publiek rekenen.

Met een medly van ‘Battle Hymns‘ en ‘Ace of Spades‘ kwam het tot een kookpunt. Hiermee wordt ook de succesvolle editie van Rock Of Ages beëindigd. Zowel publiek als organisatie kan terug kijken op een gemoedelijke en gezellige avond.

Dankwoord voor de organisatie die dit tot stond bracht.
Advertisements
Categories: Festivals Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: