Home > Concerts > Porta Nigra – foto reportage If This Is The Answer festival

Porta Nigra – foto reportage If This Is The Answer festival

foto’s: Monica Duffels

Onlangs heeft in de Baroeg, Rotterdam een uniek festival plaatsgevonden waar Porta Nigra een zeer succesvolle line-up presenteerde op het ‘ If This Is The Answer – Then What Is The Question‘ festival. Een mini tour, waar Duitsland en België werd aangedaan. Dit is de enige Nederlandse show met een aantal grote namen in de gelederen:

Spiritual Front ( suicide pop – Trisol) is afkomstig uit Italië en heeft afgelopen jaar op het gothic festival Summer Darkness maar liefst twee optredens vervuld. De vijf heren spelen neofolk en noemen het zelf ‘nihilist suicide pop’  al zitten er zelfs tango en rock invloeden in. Een experimentele headliner, die grensoverschrijdend werkt en vele tradities doorbreekt. Over heel Europa geprezen om dit unieke geluid sinds het ontstaan eind jaren negentig. Simone Salvatori is de gitarist en zanger die het project leidt, maar ook solo veel bekendheid geniet.

Website
http://www.spiritualfront.com

Co headliner Ordo Rosarius Equilibrio (pop – Out Of Line) uit Zweden, maakt Apocalyptische pop en over de laatste dertien jaar heeft de band veelvuldig gevarieerd en staat bekend als een vernieuwende neofolk band.

De band is herrezen uit de as in 1993 toen Archon Satani als oprichter Tomas Pettersson een nieuw pad wil bewandelen om zijn creativiteit kwijt te kunnen. Zijn teksten gaan over licht en donker, leven en dood, vrouw en man, liefde en haat, oorlog en vrede.

Thema’s die aansluiten bij de perfectie van de Roos, en refererend naar het oude Rome. Zowel akoestische gitaren, percussie en samenzang komen veelvuldig terug in het geluid van deze band met Rose-Marie Larsen als zangeres.

Website
http://ordo-rosarius-equilibrio.com

In Slaughter Natives (industrial bossanova – Out Of Line) is ook afkomstig uit Zweden en opgericht door Jouni Havukainen in 1988. Een donkere, industrial band die als eerste tekende bij het legendarische Cold Meat Industry label. Wat begon als een project, is nu uitgegroeid tot een leidinggevende formatie in de scène.

Meer dan vijftien jaar trekt de band nog steeds volle zalen en toert de wereld rond. Met het recente album ‘Resurrection’ bewijst Havukainen nog steeds vernieuwend en volle passie een intens werk neer te zetten. Ook deze band heeft eerder op het bekende gothic festival Summer Darkness in Utrecht  opgetreden.
Advertisements
Categories: Concerts
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: