Home > Concerts > Autumn – stevige package speelt Baroeg plat

Autumn – stevige package speelt Baroeg plat

tekst: Sabrina Smit
foto’s: Monica Duffels

De package ‘Autumn Invites’ doet de Baroeg in Rotterdam aan, met de volgende bands: Asapheia, Kowai, 21 Eyes of Ruby en headliner Autumn. Ik val rechtstreeks binnen bij het optreden van Kowai uit Utrecht. Deze band bestaat sinds 2008 en is zeker veelbelovend te noemen. De demo vond ik wel aardig, maar live zijn ze echt heel goed en stukken overtuigender.

Sferische gothic-rock metal die gewoonweg goed uitgevoerd wordt op het podium. De nummers zijn mooi qua opbouw en de zangeres heeft een fluwelen stem die goed te verstaan is. De afwisseling met de grunter Herald bevat een mooie samenzang, wat de set dynamisch maakt. Mooi gitarenwerk  in samenspel met bassist, drummer en toetsenist maakt deze band gewoonweg een aanrader! Hou deze band zeker in de gaten, want het is zeker de moeite waard om ze eens live te zien.

Kingfisher Sky moet helaas verstek laten gaan omdat zangeres Judith Rijnveld ziek is. In de plaats daarvan mogen wij luisteren naar 21 Eyes of Ruby. Een progressieve metal band met zanger-gitarist Antoine Pütz, bassist Alex van Damme en drummer Martijn Soeterbroek.

Ze bestaan sinds 2006 en hebben al drie albums op hun naam staan. Vooral van het laatste album “Conquer the World pt. 5” hebben ze veel laten horen en hoe! Wat een sensatie om naar te luisteren, en niet alleen voor prog liefhebbers. Vol tempowisselingen, extreem veel power, snelheid en rare geluiden. Ik heb met verbazing geluisterd naar deze boeiende set.

Invloeden van Porcupine Tree en Tool zijn zeker te horen. Het enige minpunt van deze band is dat ze weinig contact met het publiek maken. Maar ja als je ziet wat ze voor een muziek teweeg kunnen brengen dan zou ik daar ook heel druk mee zijn. Ik vond het jammer dat er een eind aan kwam. Chapeau heren voor deze geweldige show!

Al met al een onverwachte verrassing in de Baroeg, en zeker de moeite waard om deze band eens live te zien. Het is prettig voor het publiek dat de organisatie het gat in de package zo snel heeft opgelost, en iedereen nog waar voor zijn geld kreeg!

Zangeres Marjan Welman en ‘haar’ mannen krijgen het weer voor elkaar,  Autumn zet een geweldige show neer ! Een show met allemaal nummers van “My New Time” en de recente plaat ”Altitude”.

Er wordt geopend met ‘Synchro Minds’ en na dit mooie openingsnummer gaat het gas op de gitaarpedalen want ‘Paradise Nox‘ wordt ingezet. De band heeft een tijd niet gespeeld, vanwege de opnames voor een nieuwe plaat. Daar merk je eigenlijk helemaal niks van, want ze rocken energiek en staan ontspannen op het podium.

De bandleden zijn duidelijk erg blij met alle reacties uit de zaal. Marjan bedankt alle andere bands die eerder deze avond hebben gespeeld en dat komt op mij zeer sympathiek over.

Ze is een echt lachebekje, maar neemt haar werk als zangeres wel serieus. Haar stem is vanavond loepzuiver en zo samen met gitaarvirtuozen Jens en Mats van der Valk, klinkt het tocht wel heel gelikt. We worden ook nog getrakteerd op ‘Blue Wine‘ en ‘The Heart Demands‘.

 

Wonderschoon is het  ‘Forget to Remember‘. Door de sferische piano partijen van JanMunnik ben je echt even weg van deze wereld. Zonder onderbrekingen gaat Autumn energiek door met  ‘Epiloque‘ en ‘Horizon Line‘. Wanneer ‘Skydancer’ en de hit ‘Satellites‘ worden gespeeld, gaat de zaal compleet los en is iedereen helemaal in de stemming voor een nieuwe song “End of Sorrow” en daar ben ik zeer verheugd over.

Wat kan deze geweldige band ons nu nog bieden aan nieuws is de vraag, en wat blijkt een heleboel!  Ik ben meteen betoverd door dit nummer. Mooi uptempo, geweldige zanglijnen en het refrein is een mooie samenzang door Jens, Mats en Marjan wat aanstekelijk werkt en publiek vol energie opzweept.

Wat dan volgt is een stevige gitaar solo van Jens van der Valk, later al dan niet ondersteund door broer Mats en bassist Jerome Vrielink. ‘End of Sorrow‘ heeft net even iets meer power dan het werk op ‘Altitude’ waardoor er stevig kan worden gerockt en Autumn de versnelling in zet.

Als dit de nieuwe sound is van de band dan ben ik toch wel zeer benieuwd naar de nieuwe plaatNog maar net bekomen van dit nieuwe liedje, rockt Autumn door met ‘Altitude’, ‘Angel of Desire’ en ‘Closest Friend‘.

De toegift is ‘My New Time‘, waar de Baroeg echt wordt plat gespeeld. Ik vind deze avond heel afwisselend en smaakvol. Ik heb me geen moment verveelt en alle bands zijn van een topniveau.

Een geslaagde avond, waar veel stijlen samen kwamen en waar goed gepresteerd werd. Autumn heeft het publiek nieuwsgierig gemaakt en bovenal zichzelf weer op de kaart gezet. Een zeer succesvolle avond in de Baroeg!

Categories: Concerts Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: