Home > Concerts > Peter,Bjorn and John – foto reportage Tivoli

Peter,Bjorn and John – foto reportage Tivoli

foto’s: Monica Duffels

 De Zweedse band Peter, Bjorn and John hebben sinds de grote hit ‘Young Folks’ van het album ‘Writer’s Block‘ ( 2006)  met succes de Europese podia veroverd. De heren hebben wel bewezen geen eendagsvlieg te zijn en met de nieuwe plaat ‘Gimme Some‘ is weer een uniek mix van rock, pop en zelfs punk invloeden op een zeer dansbare manier gebracht.

Alle voorgaande platen zijn zelf door  Peter Morén (zang, gitaar en harmonica), Bjorn Yttling (zang, bass en keyboard) en John Eriksson (drum, percussie en zang) zelf geproduceerd. Maar deze zesde plaat is de uitzondering en is producer Per Sundin erbij gehaald om te bewaken dat de band wel nieuwe dingen bleef proberen.

Special guest Sarah Blasko is meegekomen om het publiek op te warmen. Zelf is ze ook geen onbekende meer, na optredens bij Paul de Leeuw en haar recente album ‘As Day Follows Night’ (2009) is goed ontvangen.

Dit maakte haar buiten de landsgrenzen van Australië ook bekender. Ze is een eigenzinnige zangeres met een loepzuivere stem. Deze avond enkel begeleid door een gitarist. Een akoestische set,  beginnend met ‘ All Coming Back‘ een klein liedje met alle ruimte voor Blasko’s zoete, zuivere stem.  Hoe anders is de tweede song ‘Bird On A Whire’  met ritmische drum en groovy instrumentatie. Storend is wel dat het publiek al snel door de nummers heen praat, wat des te vervelender is bij een kleine setting als deze.

Meer nummers van haar laatste plaat komen voorbij, zoals ‘Over & Over’ halverwege de set. Opgevolgd door ‘We Won’t Run‘ wederom van haar derde plaat. Afsluiter ‘All I Want’ is haar bekende hit inclusief het typische stemgeluid, wat hees en met een gierend fluitje (weer de andere microfoon). Sarah Blasko is een zangeres om in de gaten te houden, alleen heel anders van de rockformatie met wie ze het podium deelt deze avond!


In Tivoli opent Peter, Bjorn and John de ‘ Gimme Some’ tour met ‘May Seem Macabre‘ van het nieuwe album. Een zonnig, warm nummer met catchy gitaren. Het is wat donker op het podium, waardoor de jankende gitaar van Peter flink afsteekt tegen zijn zwart-wit gestreepte shirt.

Met een stevig tempo vervolgen ze de set met ‘Eyes‘ een totaal andere sfeer, opzwepend en rockt stevig. Verrassend wanneer de frontman/gitarist zo het publiek in duikt en helemaal los gaat. Of het nu Peter, Bjorn of John is allemaal gaan ze op in de muziek en steekt het goed in elkaar. Ze lijken zelfs op elkaar met een slordige baard en wat introverte houding.

Nog meer nieuwe nummers komen voorbij zoals ‘Cool Off’, ‘Tomorrow Has To Wait’ in het middenstuk, en ‘Down Like Me’ bij de eerste toegift. Afgewisseld met bekendere nummers zoals ‘Let’s Call It Off’ en ‘Dig A Little Deeper.’  De grootste hit ‘ Young Folks’ komt past op het aller laatst bij de tweede set toegiften, voor de geduldige fans. Een geslaagde avond waar Peter, Bjorn and John met de nieuwe plaat een gedegen indruk achter laten: vrolijke nummers die goed zijn uitgevoerd!

met dank aan: Tivoli 


Advertisements
Categories: Concerts Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: