Home > CD reviews > Elizium – Relief by the Sun

Elizium – Relief by the Sun

band: Elizium
album: Relief By The Sun
genre: gothic/metal
release: 16 mei 2011
label: STF Records

Elizium uit Zoetermeer verrast een ieder met het nieuwe CD “Relief by the Sun” wat de opvolger is van “Angel of Mistrust” uit 2007. Deze tweede plaat is de nieuwe muzikale queeste van deze sympathieke band.

Aan het hoesje te zien, lijkt het over dood en verderf te gaan, maar dat is niet helemaal juist. Wel  wordt er gezongen over oorlogen en de dood, maar belangrijker nog over de liefde. Juist deze afwisseling is goed te horen in de muziek maar ook in de teksten.

Elizium is naar mijn mening verder gegroeid in het brengen van sfeervolle nummers. De songteksten gaan goed samen met de sferische muziek, waardoor je je in een duister sprookje waant. Peter (zanger en gitarist) neemt je mee op reis naar een wonderlijke wereld vol van harpen, hoorns, vette gitaarloopjes, vette grunts en achtergrondzang. Juist deze aanvullingen met het hoge productieniveau maakt deze CD zeer smaakvol.

Lastig te benoemen zijn uitschieters, maar als ik toch moet kiezen: “Nemesis” met een geweldige fade out en “Violent Flower” is hartverscheurend mooi door de toetsen (Erik) en de zangpartij van Peter. Hij zingt op deze CD gevarieerder en dat is erg aangenaam. “Raven” heeft een mooie break in het midden en de hoge noten op de achtergrond bezorgt je kippenvel. “Angel of Mistrust” heeft lichte raakvlakken met het oudere werk van bands zoals Autumnmaar Elizium heeft echter echt een eigen sound en is zeker uniek te noemen.

Conclusie
‘Relief by the Sun’ is engelachtig, ministerieel, sprookjesachtig mooi maar heeft wel ballen. Als laatste nummer op dit album wordt een semi-accoustische versie van “Nemesis” erg mooi neergezet. Dankzij Alejandro Lodono is de CD mooi afgemixed en gemasterd en kunnen de heren, met een prima plaat op zak, gaan touren.

Rating
9/10

Tracklist
I. War in Heaven
II. Nevermore
III. Rotten
IV. Violent Flower
V. Relief by the Sun
VI. A Tragic End
VII. Raven
VIII. Nemesis
IX. Temple of War
X. Die Alone
XI. Bonus track

Advertisements
Categories: CD reviews Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: