Home > Concerts > Hangover Hero – live debuut rockband in Tivoli

Hangover Hero – live debuut rockband in Tivoli

tekst: Sabrina Smit
foto’s: Ruud Smit, Bas Smit

De gothic muzikanten Ronald Landa (ex Delain), Ad Sluijter (ex Epica), André Borgman (ex After Forever) en Mats van der Valk (Autumn, Dejafuse) schudden het verleden van zich af, om met opgedane ervaring een totaal ander pad te bewandelen. Ze spelen nu totaal andere muziek, te benoemen als stevige rock met catchy teksten.

De heren komen met een lach het podium op en dat beloofd veel goeds. Nadat het publiek is bijgekomen van het applaus afkomstig van de tape, spelen de heren hun eerste nummer “Play in a band”. Zanger Ronald Landa wordt ondersteund via de DAD-recorder met achtergrondzang en dat heeft hij wel nodig. Hij kan echt wel zingen, maar frontman zijn is iets anders dan grunten of een tweede stem zingen.

Ik voorzie wel dat Ronald in de toekomst zal groeien als zanger. Zijn rockstem past bij de sound die deze band neerzet. De muzikanten zijn allemaal erg vaardig, en dat zorgt ervoor dat de songs prima in elkaar steken.  Dan kan ik alleen maar constateren dat deze nieuwe band een goede aanwinst kan zijn.

Gitarist Ad Sluyter geeft een paar goede solopartijen weg. Hij is, net als de andere bandleden, bijzonder in zijn nopjes. De liefde voor muziek straalt eraf in deze band. Van André  Borgman zijn drumpartijen ben ik zwaar onder de indruk. Door zijn strakke manier van spelen maakt dat Hangover Hero vetter klinkt dan je vooraf zou kunnen bedenken.

Alleskunner Mats van der Valk speelt in deze band de bas en doet dat niet onverdienstelijk. Uiteraard is het zichtbaar op het podium dat hij helemaal vergroeid is met zijn bas; zo soepel gaat het hem af. Daarom neemt hij uitgebreid de tijd om het publiek op te zwepen. Achteraf hoor ik dat hij van origine bassist is en dat verklaard een hoop!

De show steekt goed in elkaar en dat terwijl dit nog maar een debuut optreden is. Dit is nog niet genoeg, want er wordt een midtempo ballade ingezet. Coen Janssen van Epica mag dit ondersteunen met zijn mooie toetsenwerk. Ook bij een ballade komt de stem van Ronald  zijn zang wel tot zijn recht.

Na een cover van Black Sabbath wordt Mr. Perfect ingezet en gaat het publiek wel los. Na twee toegiften, komt het nieuws dat iedereen een kado krijgt.  Na het optreden is er een meet en greet voor de fans, en gaat iedereen met een promo cd naar huis! Alles bij elkaar een goede start in een gezellig Tivoli.

Advertisements
Categories: Concerts
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: