Home > CD reviews > Serenity – Death & Legacy

Serenity – Death & Legacy

tekst: Sabrina Smit

band: Serenity
album: Death & Legacy
genre: symphonic metal
release date: 25 februari 2011
label: Napalm Records

Het Oostenrijkse Serenity brengt hun derde album uit ‘Death & Legacy‘. Eerder volgde al ‘Words untold & Dreams‘ (2007) en ‘Fallen Sanctuary‘ (2008). Serenity maakt symfonische metal en deze derde aanwinst brengt je betoverende legendes en historische verhalen.

Prominenten figuren zoals Christopher Columbus, Giacom Casanova, Sir Francis Drake en Queen Elizabeth I zijn terugkerende personages. Het is allemaal erg mooi beschreven in de teksten. Zo ga je een aantal eeuwen terug in de tijd. De historische figuren Columbus en Drake zijn echte ontdekkingsreizigers en Casanova een avonturier. Genoeg stof voor een groots verhaal.

Zo ontvang ik deze muziek ook als een ontdekking en als nieuw avontuur! De muziek is theatraal en opzwepend, maar de vette gitaren en drums zijn nog wel echt metal. De zanger George Neuhauser valt niet met iemand te vergelijken, en daarom is deze CD net wat interessanter dan menig andere album uit dezelfde hoek. Wanneer George met één van de gast zangeressen zingt is er een goede balans tussen beide stemmen.

Ik kan alle drie de duetten zeer waarderen, gezien de meewerkende zangeressen zijn er zeker raakvlakken met Delain en bands als Sirenia. Een grote dosis bombast en catchy gitaren tot gevolg. Zo  vertolkt Amanda Sommerville (Avantasia) een prachtige ballade,  “Changing Fate” is een ongelooflijk juweeltje!

Serenade of Flames” met Charlotte Wessels (Delain) is wel een tikkeltje commercieel, maar werkelijk alles klopt: de gitaren, zang en opbouw. Vol met power en een mooi orkest zorgt voor het laatste opwindende sausje. De muzikale tussenstukjes (interludes) snap ik niet maar is wel leuk voor de afwisseling en brengt je naar het volgende verhaal.

De CD bevat zestien nummers en je verveelt je geen moment. Rustige partijen en uptempo stukken volgen elkaar op. Als afsluiter “My Legacy” waar de band op eigen kracht weet te imponeren. Daarin wordt gezongen over donkere en duisteren tijden, maar die zijn gelukkig na vier minuten voorbij. Dan kun je weer deze prachtige sferische CD afspelen. Serenity heeft wederom prima werk afgeleverd en zichzelf op de kaart gezet, een formatie met veel potentie!

Conclusie

Serenity laat een goede indruk bij mij achter met dit mooie symfonische album. Door de support van Charlotte Wessels (Delain), Ailyn (Serenia) en Amanda Sommerville (Avantasia, Epica, Kiske) is het verrassend afwisselend te noemen. Wanneer je liefhebber bent van Kamelot, Epica en Delain, dan zal deze CD jou ook bekoren. Ben je niet gecharmeerd van deze zangeressen, dan is frontman George een grote reden om tot de aanschaf over te gaan: wat een dijk van een stem!

Rating
8,5/10

Tracklist
01. Set Sail To (Intro) 0:29
02. New Horizons 6:49
03. The Chevalier 5:32
04. Far From Home 4:48
05. Heavenly Mission 5:24
06. Prayer (Interlude) 1:22
07. State Of Siege 6:48
08. Changing Fate 5:42
09. When Canvas Starts To Burn 4:48
10. Serenade Of Flames 4:55
11. Youngest Of Widows 4:08
12. Below Eastern Skies (Interlude) 1:35
13. Beyond Desert Sands 4:54
14. To India’s Shore 4:34
15. Lament (Interlude) 0:40
16. My Legacy 4:45

Line-up
George Neuhauser (vocals)
Thomas Buchberger (lead & rhythm guitars)
Simons Holzknecht (bass)
Mario Hirzinger (keys, vocals)
Andreas Schipflinger (drums, vocals)

Website
http://www.serenity-band.com/


Advertisements
Categories: CD reviews Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: