Home > News > Zwarte Cross – verbreekt bezoekersaantal op vijftiende editie

Zwarte Cross – verbreekt bezoekersaantal op vijftiende editie

 De vijftiende editie van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde is voorbij gevlogen. Dit keer is weer het bezoekersaantal verbroken met 152.500 bezoekers.  Dat is vierenhalf duizend meer dan vorig jaar.

Voor het eerst is de donderdag erbij als extra festivaldag, al trok de zondag de meeste bezoekers. De gastheren van Jovink sloten het feest af met een spetterende show.

Het evenement zonder enige uitzonderlijke incidenten verlopen en de organisatie spreekt dan ook van een zeer geslaagde editie. Festivaldirectrice Tante Rikie: “Een mooier jubileum had ik mij niet kunnen wensen. De sfeer is geweldig en ik zie alleen maar lachende gezichten! Het enige waar ik droevig over ben is dat het vandaag alweer de laatste dag is.”

Een memorable jubileum editie met bands als Blondie, Normaal, Black Crowes, Ilse De Lange en vele anderen passeerden de revu. Ook de superklasse was dit jaar erg speciaal met de Amerikaanse crosser Josh Hansen, die speciaal over kwam uit Amerika.

Morgen volgt een uitgebreide sfeer reportage, tot die tijd is het nagenieten van een geweldig feest! Ondanks de regen op de zaterdag, was de sfeer het hele weekend erg goed. Wat ooit begon als een stuivende crossbaan met een podium ernaast, is uitgegroeid tot een van de beste festivals van het land.

Volgend jaar zal het Zwarte Cross Festival plaatsvinden 20, 21 en 22 juli 2012, noteer dat vast in de agenda. Dit is de nieuwe datum voor de zestiende editie, omdat er rekening is gehouden met de bouwvak vakantie. Camping gasten kunnen donderdag 19 juli 2012 al het terrein op.

Advertisements
Categories: News Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: