Home > News > Appelpop – grote artiesten voor jubileum gratis festival

Appelpop – grote artiesten voor jubileum gratis festival

tekst: Dennis van der Maden

Appelpop, het gratis festival op de Waalkade in Tiel, blijft groeien. Het is inmiddels het grootste festival in zijn soort. Waar voorgaande jaren al mooie line-ups werden samengesteld, slaat de line-up van deze twintigste editie alles.

Het publiek kan zonder een cent uit te geven genieten van optredens van onder andere Golden Earring, Triggerfinger en The Baseballs.

Op vrijdag 9 september en zaterdag 10 september zal flink feest gevierd worden ter ere van dit jubileum voor Appelpop! Over drie podia verdeeld zijn er vele acts te bewonderen. Op vrijdagavond bijten Handsome Poets het spits af.

Daarnaast betreedt niemand minder dan de  Golden Earring  de buhne en is wederom Di-rect er te vinden. Op het ‘Brunottipodium’  staan deze avond Tim Knol en Go Back To The Zoo. Op het ‘MCBlossompodium’  treden Shamrock, Lola Kite en The Tunes op.

De zaterdag begint al om 13.00 uur ’s middags met alweer een grote naam, namelijk The Opposites. Op het hoofdpodium worden zij opgevolgd door Jacqueline, maar op de andere podia treden eerst Delain en Next Best Band op. Die worden opgevolgd door Dazzled Kid en Nymeria. Om 16.30 uur zullen de rockers onder het publiek, zich ongetwijfeld richting het hoofdpodium begeven voor een optreden van de Vlaamse band Triggerfinger.

Tijdens dit optreden begint op het ‘MCBlossompodium’ de opkomende zangeres Krystl. Hierna begint op het ‘Brunottipodium’ de Nijmeegse band De Staat aan hun optreden. Tegen het einde van dit optreden beginnen respectievelijk Scarlet Mae en Kane aan hun optreden. ’s Avonds treden op het hoofdpodium nog Caro Emerald en vervolgens The Baseballs op. Op de andere podia staan DeWolff, Che Seduka, The Kik, Shaking Godspeed en als afsluiter tegelijk met The Baseballs treedt Mamas Gun op.

Appelpop – Waalkade, Tiel
vrijdag 9 en zaterdag 10 september
gratis toegankelijk

Informatie

Bereikbaarheid
Er wordt aangeraden met het openbaar vervoer te komen. Mede omdat de zaterdag naast het festival ook de jaarlijkse fruitcorso in de stad plaatsvindt. De stad is afgesloten voor autoverkeer, de auto kan het beste bij het transferium geparkeerd worden.

Dit is ter hoogte van afslag 32 Tiel-West op de A15. Vanaf dit terrein rijden er pendelbussen naar het festivalterrein. Parkeren en een retour naar het festival kost €5.- per persoon (t/m 12 jaar €2,-).  Vanaf treinstation Tiel staat met borden de weg naar het festival terrein aangegeven. Dit is ongeveer 20 minuten lopen.

Meer informatie is te vinden op: www.appelpop.nl

Advertisements
Categories: News Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: