Home > Concerts > Julian Perretta – exclusieve showcase in Paradiso

Julian Perretta – exclusieve showcase in Paradiso

tekst: Silviapd
foto’s: Monica Duffels

De Frans Engelse zanger, die in Nederland bekend is geworden van de hit ‘Wonder Why’ staat vanavond in de kleine zaal van Paradiso. Een exclusief optreden voor de fans en een mooie kans deze artiest van dichtbij te zien.

Als support act opent de Nederlandse band Ricardo Munoz.  Een aanstromende band die vandaag welgeteld voor de vierde keer op het podium staat. Dat is ze niet aan te zien, want ze staan ontspannen op het podium.

Zanger Ricardo is goed bij stem, de nieuwe single ‘Just One Day’  is catchy, met uptempo drums en stevige slag gitaar. Voeg daarbij energieke uithalen en zelfs een korte samenzang van de heren.

De hoge stem van Ricardo is eigen genoeg en valt niet meteen in een hokje te stoppen, dat maakt zijn geluid verfrissend en toch aanstekelijk door goed songwriting.

Wanneer hij naar eigen zeggen ‘iets rustigs’ inzet, lijkt het wat voorspelbaar met een melodieuze gitaar en een gevoelige performance. Zonder veel beweging weet de band enthousiasme uit te stralen.

Het geheel steekt goed in elkaar, maar Ricardo is duidelijk sterker in een setting waar meer power gegeven wordt. Zoals het volgende nummer, waar lekkere rock wordt gebracht met een swingend randje.

Af en toe ontbreekt het wat aan interactie met de zaal, maar het publiek kijkt ook duidelijk de kat uit de boom. Ricardo Munoz laat een goede indruk achter en dat beloofd nog wat voor volgend jaar: het eerste album is in de maak.

Na een snelle change-over neemt Julian Perreta plaats op het podium met zijn voltallige band.  ‘1986’ is een stevig begin van een opzwepende, pittige set vol energie en enthousiasme.

Vele fans uit Belgie en Frankrijk zijn aanwezig, met de nadruk op grote getale jonge vrouwen: Julian Perretta gaat er relaxt mee om, te weten dat hij in Frankrijk een megaster is.

Like I Do’ is dynamisch, met veelzijdige stembuigingen. Julian Perretta is een naast een kundige frontman en performer, een zanger die veel gevoel in zijn stem legt en ieder nummer zo een eigen karakter mee geeft.

Drummer Daniel Bringham zorgt voor een stevige basis, swingend en soms iets te hard voor zo’n kleine zaal. De melodieuze pianomelodie van Matt Bramhall zorgt voor een licht contrast.

Thank you for being here, it’s my third time in Amsterdam” onthult de zanger, voordat ‘Urgently Needed’ wordt ingezet. Het publiek swingt goed mee op de rauwe groovy gitaren van Ricky Ahir en Jack Duxbury. Ondersteund door de zware basloopjes Nathaniel Adamson.

Alle muzikanten zijn goed op elkaar ingespeeld, makkelijk jazzy invloeden met rap en pop mixend. Wel met een transparent geluid, waardoor een lichte uitstraling ontstaat goed vergelijkbaar met Maroon 5.

Dan een nummer dat Julian twee jaar geleden heeft geschreven en een persoonlijke favoriet, is ‘King For A Day’ met een orgeltje, en funky inzet. De stem van Julian blijft imponeren: krachtig en makkelijk tot grote hoogte stijgend. Met de ogen dicht oogt de zanger ontwapenend.

Wanneer de beat van de ritmesectie versnelt, blijf Julian goed bij stem. Prima doserend, maar zonder gemaakt over te komen. Deze popster is goed geschoold, en in ieder geval zeer getalenteerd.

De zaal gaat echt los op ‘Stitch Me Up’ waar alles samenkomt in een brok energie. Dan richt Perretta zich  tot de fans: “I want to play a song that I haven’t done for a long time on my own tour ” doelend op ‘King and Queens.’ Een wat progressief nummer, en geen zomerse popsong zoals de voorgaande.

Julian laat een gevoelige kant zien, stilstaand achter de microfoon. Dan gaat hij de diepte in met zijn stem en is het pas echt genieten. De nieuwe single ‘If I Ever Feel Better’ brengt de power van deze mannen terug met electronische arrangementen, met een funky twist en zware gitaren.

Afsluitend met ‘Wonder Why’ speelt Julian Perretta de zaal plat. Deze zanger kan op eigen kracht erg ver komen, met name door zijn natuurlijke houding op het podium en groot zang talent. Daarnaast beschikt de band over humor, wat overall sympathiek over komt. Het zou mij niets verbazen als ze zonder James Blunt een Heineken Music hall uitverkopen in de nabije toekomst.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: