Home > CD reviews > Ghost Brigade – Until Fear No Longer Defines Us

Ghost Brigade – Until Fear No Longer Defines Us

Until Fear no loger Definus us

band: Ghost Brigade
album: Until Fear No Longer Defines Us
genre: Melancholische Doom
release: 18 augustus 2011
label: Seasons of Mist

Ghost Brigade uit Finland is al lange tijd bezig met nummers schrijven en dat resulteert altijd in goede albums. Na juweeltjes “Guided by Fired” (2005) en Isolation Songs” (2009) is nu Until Fear no Longer Defines Us” uitgebracht.

Deze bescheiden heren onderscheiden zich vooral door weer te doen wat zij altijd doen. Dat is vooral vette heavy nummers brengen.

Ook dit album laat ons ingetogen nummers horen, maar het merendeel is toch echt uptempo met invloeden van doom-, trash-, heavy metal en zelfs metalcore.

“Until Fear No Longer Defines Us”  bevat tien nummers die afwisselend zijn door cleane zang en grunts gebruik. Dit is vooral de herkenbare sound van Ghost Brigade. De veelzijdige zanger Manne Ikonen komt daardoor gevoelig maar toch ook bruut over. De totale sound en productie van Ghost Brigiade maakt dat mijn bloed sneller gaat stromen.

Gestart wordt met het mooie accoustische “In the Woods”. Je denkt bijna dat dit een andere band is, maar je gehoorgang wordt daarna verblijd met ”Clawmaster” en je hart zal veel sneller slaan. De gitaren brengen mooie riffs, waarbij gitaristen Tommie Kivierni en Wille Naukkarinen deze mooi heavy ingespeeld hebben. Dat in combinatie met de andere bandleden, maakt dit tot een zeer dynamisch geheel.

“Grain” is de Ghost Brigiade sound ten voeten uit en echt wel brillant te noemen! Mooie opbouw van dit liefdes epos. Dit is het meest catchy nummer van de hele CD. De titeltrack van het album “Until Fear No Longer Defines Us” bevat veel tempowisselingen in de muziek en de zanger brult er gewoon door alles heen. Erg knap gedaan en je hebt geen idee hoe lang dit nummer duurt, omdat het zo geniaal in elkaar is gezet.

Jammer dat “Torn” afwijkt van de rest van het album. Dit is meer te benoemen als Trash metal maar ach Ghost Brigade kan wel een potje bij mij breken. Afsluitend is “Soulcarvers” aan de beurt. Dit is stukken rustiger ingespeeld, waardoor je bloeddruk langzaam naar beneden daalt en je blij en toch energiek bent na het beluisteren van deze CD.

Conclusie
Is ” Until Fear No Longer Defines Us” nu echt anders dan voorgaande albums? Neen zeker niet, maar het is wel een goed vervolg. Net even een tandje meer gevoel in de zanglijnen, en de nummers zijn een klein beetje bruter. Als liefhebber van dit genre zal dit album wel veel gedraaid worden bij mij thuis. De heren gaan touren en ik zal ze zeker bezoeken op 11 oktober in 013 te Tilburg. Check voor meer tourdates de website.

Rating
8/10

Tracklist

1. In The Woods
2. Clawmaster
3. Chamber
4. Traces Of Liberty
5. Divine Act Of Lunacy
6. Grain
7. Breakwater
8. Cult Of Decay
9. Torn
10) Soulcarvers

Line-up
Manne Ikonen: Vocals
Tommi Kiviniemi: Guitar
Wille Naukkarinen: Guitar
Veli-Matti Suihkonen: Drums
Janne Julin: Bass

Website
www.ghostbrigade.net

Advertisements
Categories: CD reviews Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: