Home > CD reviews > Nachtblut – Antik

Nachtblut – Antik

band: Nachtblut
album: Antik
genre: Melodieuze dark metal
release: 30 september 2011
label: Napalm Records

Nachtblut is een Duitse dark metal formatie met een tintje black metal, die in 2005 opgericht is als zijnde project. In 2007 begon Nachtblut met een live-optreden en inmiddels is Nachtblut uitgegroeid tot een volwaardige band.

De muziek is een beetje een mix tussen Cradle of Filth, Danse Macabre en Lacrimosa. In eerste instantie heb ik een “rare” eerste indruk gekregen, maar dit went vanzelf.

Na enig speurwerk kom ik er achter dat de CD “Antik” is in 2009 ook al eens uitgebracht zonder label. Nu Nachtblut bij Napalm Records zit, is er nieuw leven in dit album geroepen. Inclusief een nieuwe, mooie en passende hoes.

Duidelijk is dat de rauwe black metal stem niet helemaal puur is, maar wel verstaanbaar. Je hoort al snel een stemvervormer. Storend is het niet, maar je moet er maar net van houden.In het nummer “Antik” zijn duidelijke melodieën van de band Danse Macabre te horen. Snelle raggende metal wordt afgewisseld met rustige melodieuze en klassieke piano stukken.

Die Blutgräfin” gaat over Erszébet Bathorí en heeft overduidelijk een verhaal. De sfeer van het nummer is een beetje duister. Zo krijg je gelijk het beeld van duistere kastelen en vampieren. “Die Mutter Die Ihr Kind Verlor”  heeft een heerlijk klassiek pianostuk als intro, wat je lekker in de stemming brengt. Dit is een vrij rustig nummer op de cd, waardoor dit zeer afwisseld.

Conclusie
Na het luisteren van de hele cd, wordt de black-metal zanger wel eentonig. De cleane stukken daarentegen zijn lekker afwisselend en hadden van mij best meer mogen voorbij komen. De instrumenten wisselen elkaar goed af en vooral de cleane piano stukken zijn erg mooi om naar te luisteren.

Alles bij elkaar is dit een lekkere cd om naar te luisteren, maar je moet er wel voor in de stemming zijn. De instrumenten en vocalen vormen samen een mooi geheel. Dat is uiteindelijk waar alles om draait. Mensen die van duistere gothic-metal met een tintje black-metal houden, dan is dit zeker een aanrader.

Rating
7/10

Tracklist
01. Antik 3:54
02. Ijobs Botschaft 5:14
03. Die Blutgräfin 5:19
04. Gedenket Der Toten 5:29
05. Die Mutter Die Ihr Kind Verlor 5:11
06. Sturz Des Ikarus 4:58
07. Kreuzigung 5:10
08. Hexe 5:13
09. Des Menschen Kunst Blindheit Zu Säen 3:34
10. Kreuzritter 4:25

Website
www.nachtblut.com

Advertisements
Categories: CD reviews
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: