Home > Concerts > James Morrison – exclusieve showcase bij Q-Music

James Morrison – exclusieve showcase bij Q-Music

tekst: Silviapd
foto’s: copyright protected by Q-Music

Zanger James Morrison heeft donderdag een exclusieve Q-showcase gegeven in de studio van Q-Music. Luisteraars konden via de radioshows en internet kaarten winnen voor dit kleinschalige optreden in Amsterdam.

Het nieuwe album “The Awakening” is net uitgebracht. Dit is zijn derde plaat na het succesvolle debuut “Undiscovered” uit 2006. Op 16 maart komt de zanger naar de Heineken Music Hall: een eenmalige show in Nederland.

Met zijn complete band maakt James Morrison zijn entree voor de ruim driehonderd fans. Veel nummers van ‘The Awakening” komen deze avond voorbij in een speciale setting.

I Won’t Let You Go’” is een gevoelige opening waarin James Morrison meteen imponeert met zijn krachtige stem, zichzelf begeleidend op akoestische gitaar.  De band komt er subtiel bij, maar het is de stem van deze charismatische zanger die alle ruimte krijgt. Zijn uithalen zijn hier en dat wat rauw, maar juist die emotie bezorgd iedereen kippenvel.

Al snel richt de zanger zich tot de zaal: “I like it here in Amsterdam, of course you think all tourists say that, but it’s true. The next song is about wrong choices and being a better person. Tonight I will play some new songs for you !

Het wordt fragiel wanneer James Morrison zijn ogen sluit en “Person I Should Have Been” inzet. Door de tegenstemmen van de  achtergrondzangeressen komen zijn uitalen nog beter uit de verf, doordrenkt met soul en power.

De nieuwe single “Up” krijgt een extra soul tintje door zangeres Sarah die het duet naar een hoger niveau tilt; een spannend duet!

“In My Dreams” wordt aangekondigd als “A nice and flowty song.” De band staat hier wat meer op de voorgrond, getalenteerde muzikanten die een extra dimensie toevoegen. Zo wordt dit nummer extra dromerig met het jaren zestig orgeltje en keyboards. De samenzang is ingetogen, al is snel duidelijk dat James Morrison alles tot in de puntjes verzorgd heeft.

Ieder nummer staat als een huis en het is indrukwekkend om deze zanger zo aan het werk te zien. De avond bereikt al een snel een climax op “Nothing Hurt Like You.”

Een bekende hit die door de band herschreven is naar een swingende soul versie, met name het intro is onherkenbaar. Pas nadat de band zonder een seconde pauze, overgaat op het bekende piano intro, begint de zaal te klappen.

James Morrison klinkt donker en het gevoel komt werkelijk uit zijn tenen. Nonchalant gooit hij zijn akoestische gitaar over de schouder: al zingend gaat hij op de knieën.

Kortom een James Morrison die zijn gevoel bundelt in vele stijlen. Hier staat een volwassen artiest die perfect weet wat hem past en dat ook goed weet over te brengen. Live staat het sterk, door de ontspannen interactie met de zaal.

De band geeft vol gas op “Slave To The Music” en het dak gaat eraf. De nieuwe nummers worden omarmd en de energie straalt duidelijk over op de menigte.  Deze artiest bewijst met dit nieuwe album enorm gegroeid te zijn.

The Awakening” laat weer een rustige kant zien, met percussie en zachte gitaren.  De hese stem krijgt een heel andere dimensie en dat maakt deze showcase zo dynamisch: geen minuut is voorspelbaar.

Met het bekende “Wonderful World” neemt James Morrison afscheid. Met uiterste precisie weet hij klein te beginnen om het te doen uitgroeien tot een krachtig nummer, wat iedereen stil achterlaat.

Deze showcase is een prachtig voorproefje van de nieuwe tour. James Morrison is uitgegroeid tot een gepassioneerde en energieke zanger die live tweehonderd procent geeft; een sensationele avond!

Meer foto’s op de website van Q-Music.

James Morrison speelt 16 maart in de Heineken Music Hall. Kaartverkoop is gestart.

Met dank aan: Universal en Q Music.

Advertisements
Categories: Concerts Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: