Home > Concerts > Trail Of Tears – donkere avond in Dynamo

Trail Of Tears – donkere avond in Dynamo

tekst: Irma Ploeger
foto’s: Sharik Derksen, Bianca van Dokkenburg

Ondanks dat er veel metalheads  vertrokken zijn naar het Belgische festival ‘Metal Female Voices Fest’, is de Dynamo in Eindhoven aardig gevuld. Het publiek is een mengelmoes van jong en oud.

Zij lijken zich niets aan te trekken van het feit dat de openingsact een uur later begint dan gepland. Met een biertje in de hand praten ze er op los.

Een thuiswedstrijd voor de Eindhovense Scenario II die de avond opent.  Het eerste nummer “Doomsday” zet stevig in en trekt de aandacht van de zaal naar zich toe. De zanger Koen Romein zet een stevige stage performance neer en weet echt te overtuigen.

Niet alleen met zijn lage, diepe grunts, maar ook met zijn grappige anekdotes tussen de nummers door. De zangeres Myrthe van het Beest vult de meeste nummers aan met haar zachte, engelachtige stem.

De interactie tussen zowel de bandleden als met het publiek zorgt voor een aangename sfeer.

 In veertig minuten laten zij negen nummers horen van het debuut album ‘Uniforms of Death’.  Ondanks het kleine podium geeft deze band een dijk van een show weg.

Als de bandleden van Trail of Tears vanuit het publiek op het podium komen is het wel duidelijk waar de meeste bezoekers al de hele avond op hebben gewacht; er klinkt luid gejubel en door sommigen wordt zelfs al geklapt.

Decadence Becomes Me” is het openingsnummer en wordt goed ontvangen. Trail of Tears is live erg sterk en zo ook vanavond.

Terwijl het publiek uit zijn dak gaat en de eerste haren al zwieren.Ook komen er meer fotografen naar voren die snel een kiekje van de band willen maken.

Zanger Ronny Thorsen vormt een perfecte match met zangeres  Cathrine Paulsen; de nummers klinken mysterieus en donker.

Een klassiek concept in de gothic scene, maar een grote kracht van deze ban is het talent van beide vocalisten. Dat maakt deze Scandinavische band tot een groot succes.

Hoe meer nummers de band ten gehore brengt, hoe enthousiaster het publiek wordt. De zanger speelt hier op in, door het publiek te stimuleren om mee te zingen en te klappen. “Let me see your hands, Eindhoven!

Met het nummer “Crashing Down” als toegift eindigt een te gek optreden van deze Noorse band. Het publiek is duidelijk bevredigd en bestelt nog een drankje aan de bar om alles nog eens na te spreken.  Dynamo heeft weer voor een spetterende avond gezorgd!

De band staat ook op het eerder genoemde Belgische festival, maar met de unieke sfeer van deze avond is deze show al onvergetelijk voor de fans. Dan is het ook te hopen dat Trail Of Tears snel terug keert op Nederlandse bodem, met een nieuw album wat nu in de maak is aldus de band.

Met dank aan: Trail Of Tears en Dynamo
  

  

Advertisements
Categories: Concerts Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: