Home > News > Night Of The Proms – Tijl Beckand bijdrage in Ahoy

Night Of The Proms – Tijl Beckand bijdrage in Ahoy

 Afgelopen weekend beleefde de zevenentwintigste editie van de Night of the Proms haar première in Antwerpen.

Met lovende reacties van pers en publiek luidde de show de grote Europese tournee in waarbij na België ook Nederland, Luxemburg en Duitsland worden bezocht.

Vanaf 17 november staan o.a. Mick Hucknall, James Blunt, Angie Stone en Miss Montreal op het podium in Rotterdam.

Night of the Proms heeft al meer dan twee decennia succes in Europa. Niet alleen in Nederland en België genieten jaarlijks meer dan 250.000 mensen van een avond klassiek en pop, ook in Duitsland vinden er elk jaar rond de 20 shows in 12 verschillende steden waaronder München, Keulen en Berlijn plaats. Tijdens Night of the Proms komen wereldsterren beurtelings en in bijzondere duetten samen op het podium en smelten klassiek en pop weer moeiteloos samen.

Ook nieuw: het aandeel dat film op de Proms kreeg toegemeten. Een goeie zet trouwens om de beelden te vertonen en er tegelijk de klassieke muziek uit die films live bij te spelen. De hartverwarmende reacties van het publiek illustreerde dat ook deze ingreep een goede was. Eén van de allerbeste edities in meer dan een kwarteeuw Night of the Proms” – De Morgen

Tijl Beckand, bekend van o.a. De Lama’s, De Grote Improvisatieshow en de tv-hit De Tiende van Tijl gaat een unieke bijdrage leveren aan de komende Night of the Proms concerten in Rotterdam.

Tijl heeft een aantal bekende stukken klassieke muziek uitgezocht, die in bekende films gebruikt worden. Denk daarbij aan muziek van Mozart, Beethoven enz. en films als ‘The Shawshank Redemption’ en ‘The Kings Speech’. Hij zal tijdens de concerten deze film- en muziekfragmenten op geheel eigen wijze presenteren middels een reuze videoscherm. Hij heeft deze fragmenten zélf uitgezocht.

Night of the Proms vindt vanaf 17 november voor de 21e keer plaats in Nederland. Deze avonden staan in het teken van optredens van Mick Hucknall, James Blunt, Angie Stone, DIV4S en John Miles begleidt door het vaste orkest Il Novecento en het koor Fine Fleur onder leiding van Robert Groslot.

NIGHT OF THE PROMS
Donderdag 17, vrijdag 18 & zaterdag 19 november 2011
Ahoy – Rotterdam
Entree: € 34 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop via: http://www.notp.com/, http://www.livenation.nl/, 0900 – 300 1250 (45 cpm) of telefonisch via Tele Ticket Service 0900-45.000.45. Tickets excl. service-en portokosten.

Bron: Mojo persbericht

Advertisements
Categories: News Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: