Home > News > Don McLean – viert veertig jarig jubileum ‘American Pie’ in Carré

Don McLean – viert veertig jarig jubileum ‘American Pie’ in Carré

De Amerikaanse singer-songwriter Don McLean zal op dinsdag 6 november 2012 een concert geven in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het concert maakt onderdeel uit van zijn ‘American Pie 40th Anniversary Tour‘.

De kaartverkoop van het concert van Don McLean start aanstaande zaterdag 12 november om 10.00 uur.

Don McLean begint zijn carrière als folk zanger. In 1969 strijdt hij samen met zijn mentor Pete Seeger voor een schonere Hudson rivier en brengt hij zijn eerste album ‘Tapestry’ uit. Zijn wereldwijde doorbraak komt in 1971 met ‘American Pie’ het titelnummer van zijn tweede album. Dit nummer, in 2000 gecoverd door Madonna, haalt niet alleen de nummer 1 positie, het wordt alom gezien als een van de meest belangrijke nummers van de 20e eeuw. De aankomende tour staat volledig in het teken van het 40 jarig bestaan van ‘American Pie’.

McLean haalt ook de hitlijsten met ‘Vincent’, een eerbetoon aan Vincent van Gogh. Dit nummer dat ook bekend staat onder de titel ‘Starry Starry Night’, gaat over Van Goghs schilderij ‘De sterrennacht’. In 1981 bereikt McLean opnieuw de eerste plaats met het Roy Orbison nummer ‘Crying’. Daarna volgen nog de bescheiden hits ‘Castles In The Air’ en ‘Since I Don’t Have You’.In 2004 is McLean opgenomen in de “Song Writers Hall of Fame” in New York. Zijn laatste album ‘Addicted to Black’ verscheen in 2009.

McLean’s laatste bezoek aan Nederland was begin 2010 toen hij noodgedwongen een solo optreden moest geven in Amsterdam. Zijn band kon niet overvliegen vanwege het afgesloten luchtruim veroorzaakt door de IJslandse aswolk. Desondanks waren de recensies meer dan lovend. Dit jaar stond McLean ook op het Britse Glastonbury Festival.

Informatie

Don McLean – American Pie 40th Anniversary Tour
Dinsdag 6 november 2012
Koninklijk Theater Carré – Amsterdam
Entree: €39,-, €41,-, €51,-, €54,- (exclusief servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm) of via http://www.carre.nl/ en 0900 – 25 25 255 (€ 1,30 p/g). Voor deze concerten zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

website
www.don-mclean.com/ 

Advertisements
Categories: News
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: