Home > CD reviews > Triggerfinger – All This Dancin’ Around

Triggerfinger – All This Dancin’ Around

tekst: Dennis van der Maden

band: Triggerfinger
titel: All This Dancin’ Around
genre: Rock
release datum: 16 november 2010
label: Excelsior Recordings

Twee jaar na hun tweede album ‘What Grabs Ya’ kwam Triggerfinger in november 2010 met ‘All This Dancin’ Around’. De band is erg geliefd als live-act, maar het studiowerk wordt nog niet altijd even goed gewaardeerd. Tot voor kort in ieder geval. Dit is een plaat die de kracht van de Vlaamse rockers naar een hoog niveau tilt.

Het album begint al direct steengoed met het gelijknamige nummer ‘All This Dancin’ Around’. Het intro is de perfecte inleider voor een stevig rock album.

Frontman Ruben Block speelt een Led Zeppelin-achtige bluesrock gitaarrif en zingt uitdagend ‘all this dancin’ around again, will it tame the demon inside us’. Later worden ook de drums en de bas ingezet en komt alle energie los.

In het refrein wordt de kracht van de band naar een hoger level getild. De stevige drumritmes en gitaarriffs met een simpele tekst, die de adrenaline laat opkomen, om keihard mee te brullen. Een perfect nummer voor de live optredens. Hetgeen de band bekend om staat: explosieve optredens waar het dak vanaf gaat.

Met het tweede nummer,‘Let It Ride’, levert de band ook een ideale live-song af. Lekkere ‘distortion’ op de gitaar van Block, een geniale basrif van ‘Monsieur Paul’ en wederom stevig drumwerk van Mario Goossens. De nummers doen denken aan bands als Led Zeppelin en Soundgarden maar de band heeft altijd een eigen sfeer in zijn muziek.

Zo ook bij ‘I’m Coming For You’. Waarbij de adrenaline zodanig door de aderen giert, dat blijven zitten geen optie is. Er staat niet alleen headbang rock’nroll op de plaat, die in Los Angeles opgenomen is. Zo zijn ‘Love Lost In Love’, ‘All Night Long’, ‘Without A Sound´ en ‘My Baby’s Got A Gun’ doordachte ballades met melodieuze bluesrock.

Voornamelijk het laatst genoemde nummer is bijzonder. Een acht minuten durend nummer, dat heel rustig begint en tegen het einde uitmondt in een eruptie van gitaar- en drumgeweld.

Conclusie
Met deze plaat staat de toekomst van de Vlaamse band als een huis. De hardst rockende band van Antwerpen is op weg om een van de grootste rockbands van de Benelux te worden. Chapeau Triggerfinger!

Rating
8/10

Noot van de redactie
Deze cd review is gekoppeld aan het live verslag van Triggerfinger in 013, Tilburg afgelopen week. Vandaar de verlate bespreking van dit album.

Website
 http://www.triggerfinger.net/

Advertisements
Categories: CD reviews Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: