Home > Concerts > Triggerfinger – zorgt voor stijlvol jubileum van 013

Triggerfinger – zorgt voor stijlvol jubileum van 013

tekst: Dennis van der Maden
foto’s: Marc de Jong

De heren van Kin Kobra lopen zelfverzekerd het podium van 013 in Tilburg op om het dak er vanaf te rocken. Het voorprogramma verwachtte waarschijnlijk echter niet zo’n stroef publiek.

De zanger in zijn motorjack, leren broek en zonnebril begint enthousiast te zingen. De band zet stevige rock in, maar de zaal blijft onberoerd. De gitarist speelt goede solo’s daar ligt het niet aan.

Ook de drummer zet het ene strakke ritme na het andere in. De zanger rent en springt op het podium, maar het mocht niet baten. Het publiek komt echt alleen voor Triggerfinger.

Bij de Belgen van Drums Are For Parade gaat vanaf de eerste minuut hetzelfde proces van gang. De stevige frontman van de band krijgt het publiek ook niet los. Zijn baard en paardenstaart maken hem wel tot een opvallende verschijning.

De driekoppige band speelt melodische, alternatieve hardrock met geweldig gitaargeluid. Één nummer wordt gespeeld met een saxofonist. Mooie saxofoon solo’s klinken door de boxen, maar de gitaren komen er regelmatig overheen. Na veertig minuten steenhard te hebben gerockt, keert de band zich terug in de kleedkamers.

Onder veel lawaai komt Triggerfinger het podium op. Frontman Ruben Block in een blauw pak met een lichtblauw overhemd en zwarte glimmende leren schoenen die hij later ‘James Browne-schoenen’ noemt.

Drummer Mario Goossens gaat in zijn roodwitte pak achter het drumstel zitten dat ver naar voren gezet is, zodat de drie heren naast elkaar staan.

Monsieur Paul loopt rustig in zijn zwarte pak richting zijn basgitaar met een zonnebril op zijn kale hoofd en een thermoskan vol koffie in zijn hand. De show begint keihard met het nummer I’m Coming For You. De sfeer zit er dan ook direct goed in.

Na een paar nummer ebt de sfeer geleidelijk een beetje weg. Vooral het nummer ‘Love Lost In Love’ lijkt niet heel erg geliefd te zijn bij de fans. Gelukkig zetten de Vlamingen daarna het technische bluesrocknummer ‘All This Dancin’ Around’ in.

Het bekende nummer met de karakteristieke bluesintro brengt een hoop los in de zaal. Vanaf dit moment waant het optreden zich in een stijgende lijn en lijkt het onbreekbaar. ‘First Taste’, een van de eerste hits van Triggerfinger, is de energieke opvolger.

Intussen zijn er voor het podium enkele moshpits ontstaan, waarin het publiek wild tegen elkaar aanspringt. Dit wordt niet minder bij het laatste nummer ‘Is It’, dat stijlvol en explosief wordt gespeeld door het drietal.

Na een korte break komen de rockers terug voor een toegift. Deze begint rustig maar mondt wederom uit in een eruptie van gitaar- en drumgeweld. Goossens krijgt aan het einde van de toegift de aandacht met een lange, hevige drumsolo.

Met een diepe buiging verlaten ze het podium. De lichten gaan echter nog niet aan. Na een minuut of twee komen ze een voor een weer het podium op om nog twee nummers te spelen. Vol passie wordt het ‘experiment’ ingezet. Het laatste nummer is namelijk een cover van Eurythmics.

‘Sweet Dreams’ heeft Ruben Block gecoverd voor de recordings van De Wereld Draait Door. Nu speelt hij het met zijn band. Goossens drumt niet tijdens dit nummer, maar is aan het beatboxen geslagen. Het publiek waardeert deze performance en zingt het nummer uit volle borst mee.

Een onverwachte, maar bijzondere afsluiting van een mooie jubileumdag van het dertien-jarige 013. Op 13 november met de 13-letterige band Triggerfinger.

 

Meer foto’s:
 

 

Advertisements
Categories: Concerts Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: