Home > CD reviews > Hangover Hero – Hangover Hero

Hangover Hero – Hangover Hero

Tekst: Gerianne Meijer

band: Hangover Hero
album: Hangover Hero
genre: feel-good rock
release: 11 november 2011
label: Hungover Records

Nederland is weer een nieuwe superband rijker: Hangover Hero. Dit is het debuut van  Ronald Landa (ex-Delain), Ad Sluijter (ex-Epica), Andre Borgman (ex-After Forever) en Mats van der Valk (Autumn). Hangover Hero lijkt zich te richten op de feel-good rock kant van de muziek. Anders dan achtergronden van deze muzikanten zou vermoeden. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt!

Opener ‘Play In a Band’ laat meteen zien waar de band voor zegt te staan: een ruig, optimistisch rock geluid. Het nummer heeft pakkende en verrassend goede zang van Ronald Landa, humoristische teksten en een uptempo drum (Borgman) en gitaar (Sluijter).

Opvolger ‘Here Comes Trouble’ bevat een lekkere Delain-achtige gitaar riff en wat lagere zang. Landa bewijst zich als een prima zanger, met een warme klank en een licht ruig randje. Verder is er niks schokkends te horen, maar het luistert gewoon lekker weg.

‘Here we Go’ daarentegen is harder en sneller met een donkere gitaar. Erg fijn, en rocken doen ze zeker! ‘Wake Up the Sleeping’ zet deze lijn voort met wederom een wat lagere gitaarpartij De zanglijn is erg pakkend en doet wat aan Muse denken.

‘Down the Road’ heeft een lichte Western sfeer, door de zang en de melodieuze gitaar. Een andere kant van Hangover Hero, veelzijdig en dit nummer zal het live vast goed doen.

De ballad van het album is ‘All I Can Be’. Het bevat en prachtige piano en breekbare zang. Voor het eerste refrein zit een prachtige bridge, die het nummer naar een hoger niveau tilt. De zang van Landa kan het nummer prima dragen en ligt prettig in het gehoor. Na dit rustmoment wordt weer stevig geknald met ‘Mr Perfect’ door de raggende gitaren en een lekker pakkend refrein.

Opvolger ‘Ivory Towers’ is een beetje de vreemde eend in de bijt, maar daarom niet minder goed. Op het begin klinkt een mooie akoestische gitaar, om daarna over te gaan op een lekker ritmisch elektrisch geluid. Verder zijn gesproken teksten te horen naast sublieme cleane zang. De drum en gitaar staan in een vrij hoge versnelling,  wat het nummer een licht metal tintje geeft.

Bij aflsuiter ‘Harder’ gaat de band echter weer terug naar de toon van het leeuwendeel van het album: uptempo, lekker in het gehoor liggende rock. Misschien niet de meest waardige afsluiter, maar wel passend bij de rest.

Conclusie

Hangover Hero heeft precies afgeleverd wat ze beloofden! Een lekker feel-good rockalbum van goed niveau. Duidelijk is dat de band muziek heeft gemaakt die ze leuk vinden en door de hoge kwaliteit van de muzikanten en de goede mix van Sascha Paeth (Kamelot, Epica) pakt dit goed uit. Dat gezegd zijn niet alle nummers even pakkend, en is er daarom zeker nog ruimte voor groei. Dit is zeker een band om in de gaten te blijven houden!  Aan te bevelen voor mensen die graag luisteren naar Alter Bridge, Nickelback en Muse.

Rating
7.5/10

Website
http://www.hangoverhero.nl/ 

Advertisements
Categories: CD reviews
 1. Simone Lemmens
  22/11/2011 at 12:26

  Twee liedjes vergeten op te nemen in de review? Of was daar een bepaalde reden voor? Ben wel benieuwd wat over ‘Wooohoo’ en ‘Get it over with’ gezegd zou worden.

  • 22/11/2011 at 12:33

   Beste Simone,

   Die heb ik inderdaad expres niet opgenomen in de review, maar ik kan er wel wat over zeggen.

   ‘Woohoo’ heeft een beetje een 80’s gevoel door gebruik van achtergrondzang en het ritme, bij dat nummer komt ook goed naar voren dat de band muziek maakt die ze leuk vinden!

   ‘Get it over with’ is lekker swingend met fijne gitaartrucjes erdoor. Het refrein is echter wat minder pakkend dan andere nummers.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt!
   Groeten

 2. 22/11/2011 at 12:36

  Daarnaast is het geen song-by-song review en heeft de journalist de vrijheid om keuzes te maken. Dat Gerianne in bovenstaande post nog uitleg geeft is eigenlijk overbodig.

 3. Simone Lemmens
  22/11/2011 at 21:04

  Nee dat begrijp ik en dat dacht ik inderdaad al, maar was toch benieuwd. Nee heb ik, ja kan ik krijgen toch? Maar bedankt voor de reactie Gerianne!

 1. 29/11/2011 at 13:44
 2. 20/02/2012 at 08:50

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: