Home > Festivals > Night Of The Proms – groot spektakel in Ahoy van start

Night Of The Proms – groot spektakel in Ahoy van start

tekst: Silviapd
foto copyright: Femke Hansen.

Vanavond zal de derde show van Night Of The Proms plaats vinden in Ahoy.  Nog drie avonden is dit gigantische spektakel te zien voor de tweeëntwintigste keer.

Nog te zien op 19 november, en enkel voor bedrijven op 21 en 22 november. Waarbij pop en klassiek verenigd worden op een podium. De voorgaande twee avonden zijn een gigantisch succes!

Grote namen maken hun entree. Angie Stone, een onvergetelijke naam in de R&B en Soul wereld, bewees over een power te beschikken die iedereen overdonderde. Een energieke, gepassioneerde zangeres die zelfs op wat oudere leeftijd aan niemand onder doet: blootsvoets kreeg ze Ahoy plat na de eerste noot. Een zeldzame kans om ‘‘Wish I Didn’t Miss You’ in zo’n speciale setting te horen.

Miss Montreal is de Nederlandse trots van de avond, die nu eens niet stevig rockt. Haar stem is nog even levendig en ze zal velen verrassen: Pop en klassiek gaan best samen. Ook zal ze een opvallende cover vertolken.

James Blunt is een veelzijdige Britse artiest, die met ‘You’re Beautiful’ wereldwijd doorbrak. Ook zijn nieuwere hits worden vanavond in een klassiek jasje gestoken. Dat dit de zanger prima past en ontwapenend de zaal bespeelt, maakt dit spektakel compleet.

Mick Hucknall is de afsluiter van de avond, de voormalige zanger van Simply Red kan geen afscheid nemen van de bühne en maakt er een bombastische show van, een entertainer die geniet van deze kans. Ahoy zingt vanavond weer volop mee!

Klassieke muziek is vertegenwoordigd door de Italiaanse sopranen van DIV4S, prachtige stemmen die bekende aria’s brengen en de grootste hit van Andrea Bocelli omtoveren tot een sprookje. Nu nog onbekend, maar zeker bemind als je dit ziet.

Naast deze artiesten is een grote rol weggelegd voor het orkest Il Novencento, die des strijd aan gaat met de ‘Pop’ van Michael Jackson tot ACDC. Versus Mozart en zelfs Vivaldi: een boeiend duel. Om een kleine onthulling te doen.

Dan is er naast de muziek, een mooie entourage met videobeelden, bewegende screens en dan zie je ook wat de Lion King, Kings’Speech en klassieke muziek gemeen hebben. Natuurlijk ontbreekt John Miles niet om zijn lijflied te brengen ‘Music.’

Voor de vroege vogels, de eerste data voor 2012 zijn bekend:
vrijdag 23 november 2012 | 20u | Ahoy Rotterdam | bestel nu
zaterdag 24 november 2012 | 20u | Ahoy Rotterdam | bestel nu

dank aan: Mojo Concerts, Night Of The Proms

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: