Home > Concerts > Lacuna Coil – foto verslag optreden Bibelot

Lacuna Coil – foto verslag optreden Bibelot

foto’s: Marc de Jong

Op zondag 27 november maakte de Italiaanse band Lacuna Coil zijn entree in de Bibelot, Dordrecht. Als enig optreden op de Europese tour ‘Dark Rising‘ om de fans op te warmen voor het nieuwe album wat in Februari uit zal komen.

Dit zesde album ‘Dark Adrenaline’ zal donkerder en ‘heavier’ worden aldus Cristina Scabbia, de frontvrouw van de band. Sinds de doorbraak van deze pittige gothic-metal band in 20o2, is Lacuna Coil een vaste pionier in dit genre. Vele tours, festival volgden.

Met ‘Comalies‘ (derde album, Century Media) zette de band zichzelf op de kaart, toen deden ze ook Bibelot aan. En speelden ze de zaal plat met het typerende geluid van Cristina, met tegenpool zanger Andrea Ferro. Dit keer weet de band wederom te overtuigen. Door de jaren heen is Lacuna Coil meer opgeschoven van de gothic naar meer nu-metal.

Met de producer voor de nieuw plaat, Don Gilmore(Linkin Park, Pearl Jam), nemen de Italianen een nieuw stap voorwaarts. Sinds de zomer is de band druk aan het schrijven en Cristina zegt daarover: “We wrote a little bit of everything ’cause we didn’t really know what clear direction we wanted to follow. We know that we wanted to go heavier and darker, because that’s we like, that’s what we are, but we felt free to throw every idea in the pot.

Met deze tour is wel duidelijk dat Lacuna Coil nog steeds sterk staat, en de succes formule doorzet in een vernieuwende sound.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
Categories: Concerts Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: