Home > Dans > Introdans – veertig jaar gevierd met klassiekers in Hemels

Introdans – veertig jaar gevierd met klassiekers in Hemels

foto copyright: Introdans door Erwin Olaf

Het veertig jarig jubileum van Introdans wordt gevierd met een poëtisch retrospectief, met enkele parels uit het Introdans repertoire. ‘Hemels‘ brengt klassiekers bij elkaar.

Messiah, in 1988 gemaakt door Ed Wubbe, behoort tot de klassiekers van het Nederlandse balletrepertoire. Het stuk is een lofzang op het gelijknamige oratorium van Händel en net als de muziek is ook de choreografie vol contrasten: de aria’s begeleiden de gevoelige, persoonlijke delen, terwijl de dansers op de koordelen als een kolkende massa over het toneel wervelen.

Nils Christes Fünf Gedichte is een verstilde ode aan de overgang van leven naar dood. Op Wagners romantische Wesendonk Lieder creëerde Christe tegen het decor van een wolkenhemel (ontwerp door Keso Dekker) een fijnzinnig maar tegelijkertijd krachtig werk, waaruit, vooral in de duetten, een zachte lyriek opborrelt.

Met Paradise?, het derde werk in dit programma, maakte choreografe Gisela Rocha in 2006 een verrassend debuut bij Introdans. De Braziliaanse toont een fragmentarische wereld die zindert, en waarin de dansers onder meer zingen en tapdansen. Zelfs de lampen dansen mee!

Première: 10 februari 2012 | Speelperiode: tot en met 18 mei 2012
Messiah Ed Wubbe | Fünf Gedichte Nils Christe | Paradise? Gisela Rocha

 Introdans

Sinds 1971 is Introdans uitgegroeid tot een topdansgezelschap. Met een gezonde ambitie blijft het gezelschap trouw aan zijn missie om de danskunst op hoog niveau te presenteren voor een breed publiek. De twee dansersensembles tonen met de Canon van IntrodansTM een gevarieerd en aantrekkelijk modern balletrepertoire. Als stadsgezelschap van Arnhem danst het gezelschap in de Nederlandse theaters en reist wereldwijd: beide ensembles zijn veelvuldig te gast op internationale podia. H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden is Beschermvrouwe van Introdans.

Meer informatie over dit ballet en de kaartverkoop op: http://www.introdans.nl/

Advertisements
Categories: Dans Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: