Home > Concerts > Stream of Passion – bezorgt Arnhem een intieme avond in Luxor Live

Stream of Passion – bezorgt Arnhem een intieme avond in Luxor Live

tekst: Gerianne Meijer
foto’s: Sharik Derksen

Stream of Passion is al een tijd een gevestigde naam in de (Nederlandse) metalscene. Met hun nieuwste wapenfeit ‘Darker Days’ leverde de band een prachtige plaat af, die overal goed ontvangen is. De band is druk bezig geweest met een headliner toer door Nederland, Engeland en Frankrijk met als voorlopig laatste show: Luxor Live in Arnhem.

Als Kingfisher Sky het podium opkomt staat het merendeel van het publiek al vier rijen dik  voor het podium. Wanneer ‘Craving’ ingezet wordt, wordt er flink geklapt. Er zijn duidelijk een groot aantal fans aanwezig, wat ook aangeduid wordt door frontvrouw Judith Rijnveld.

Voordat ze‘Balance of Power’ start aangevend veel bekende gezichten te zien. Het bombastische nummer is, getuige het gejuich, een van de favorieten en terecht. Rijnveld zingt loepzuiver en de krachtige drums van Ivar de Graaf komen goed naar voren.

Hallway of Dreams,’ het titelnummer van het eerste album, zorgt voor wat rondvliegende haren hier  en daar en ook de band gaat helemaal los. Het plezier straalt er duidelijk van af. Als zowel Judith als Ivar ‘Liquid Clocks’ introduceren zonder medeweten van elkaar, draagt dit bij aan de gemoedelijke sfeer.

Het ritmische nummer start het tweede deel van de setlist bestaande uit nummers van laatste album ’Skin of the Earth’.

Helaas valt de zang in de lage regionen wat weg, maar het krachtige einde maakt dit meer dan goed. Tijdens ‘My Better Part’ is er een glansrol weggelegd voor gitarist Edo van der Kolk. Die met een akoestisch intermezzo een fijne sfeer neerzet.

Judith laat hier wederom zien dat ze iedereen omver kan blazen met haar hoge uithalen. Afsluiter ‘Rise from the Flames’ wordt met veel gejuich ontvangen en kenmerkt de hele show van de band: krachtig, sfeervol en energiek. Een erg fijne opwarmer voor de hoofdact!

Als de intro van Stream of Passion start is er qua drukte in de zaal weinig veranderd. Opvallend is dat wanneer de band het podium opsluipt er geen gejuich te horen is. Op het moment dat ‘Lost’ uit de versterkers knalt is het toch al te laat: het harde nummer staat als een huis en meteen worden de nekken alvast losgemaakt.

Frontvrouw Marcela Bovio pakt met haar charmante verschijning iedereen in, en het lukt dan ook meteen om het publiek op te zwepen. Ondersteund door kraker ‘Passion’ ontlokt de beweeglijke band alsnog veel gejuich.

Marcela geeft aan dat ze blij is om in zo’n mooie zaal te spelen. Voor drummer Martijn Peters is vanavond extra speciaal: Arnhem is zijn woonplaats en er zijn dan ook wat familieleden komen kijken. Naast familieleden zijn er ook vanavond een aantal bekende fans aanwezig. Een die-hard fan is zelfs uit Schotland gekomen. En hij wordt dan ook hartelijk bedankt door Marcela, die benadrukt hoe gezellig deze avond is.

Collide’ wordt ingezet met raggende gitaren en het wordt goed duidelijk dat deze band live nog harder is. Helaas valt hierdoor de zang af en toe wat weg, wat gelukkig niets afdoet aan de emotie die de frontvrouw uitstraalt. Met krachtige gebaren maakt ze deze emotie nog voelbaarder.

Deze uitstraling zorgt ervoor dat het publiek niet alleen geboeid luistert, maar ook kijkt. Dit samen met de tomeloze energie van de overige bandleden, zorgt ervoor dat het publiek zich ook visueel geen seconde zal vervelen.

Dit wordt onderstreept als Marcela voor ‘In the End’ haar viool ter hand neemt: een plaatje! Het nummer is een van de knallers van de band en wordt dan ook afgesloten met veel respons vanuit de zaal.

Tijdens het emotionele ‘Spark’ gaat Marcela zo op in haar optreden, dat haar microfoon van de standaard afvalt. Als een professionele artiest, gaat ze na het oprapen meteen door waar de band gebleven was. Na afloop kan ze er zelf lekker om lachen: ‘Shit Happens,‘ zegt ze met een charmante lach.

Het maakt het optreden er alleen maar beter op: in zo’n intieme zaal moet zoiets kunnen. Deze intimiteit wordt aan de kant van de band onderstreept door het feit dat de dame van de merchandise koekjes heeft gebakken.  Met een brede lach geeft Marcela dit aan en dringt er op aan om er vooral een te nemen.

Teruggaand naar de muziek is ‘Broken’ is een van de betere nummers op het nieuwe album ‘Darker Days’ en dat blijkt ook live. Het nummers is een showcase voor de warme stem van Bovio , die de hoge uithalen moeiteloos haalt.

Ook de rest van de band heeft weer zichtbaar plezier: er ontstaat een leuke interactie tussen bassist Johan van Stratum en gitarist Stephan Schultz. Voordat de titeltrack ‘Darker Days’ wordt ingezet, geeft Bovio lachend toe dat ze even goed op de setlist moet kijken omdat ze het bij eerdere shows al eens verpest heeft.

Eindelijk stijgt er gejuich op bij een introductie:  tot nu toe was het publiek opvallend stil. Ook bij de band is dit nummer duidelijk favoriet: overal zijn brede glimlachen te vinden. Opvolger ‘Street Spirit’ een cover van Radiohead, doet het ook goed: de hele zaal en de band gaat los en de emotie in de zang geeft een extra laag.

The Hunt’ is niet alleen een uitlaatklep voor Bovio’s stem, maar ook voor de band. Op dit bombastische nummer wordt veel geheadbangd en eindigt met veel gejuich. Er wordt aangegeven dat ‘The Endless Night’ het laatste nummer is, maar na een hoop gejoel en ‘we want more’ uit de zaal, komt er uiteraard nog een toegift.

Voordat ‘Haunted’ wordt gestart, wordt echter eerst nog even een rondjes bedankjes gedaan. Niet alleen de rest van de band wordt door Marcela even in de spotlights gezet, maar ook de geluid- en lichtmannen en het meisjes van de merchandise krijgen een bedankje met gejuich uit het publiek.

Bij het laatste nummer wordt nog één keer alles uit de kast gehaald bij zowel de band als het publiek. Samen is dit een geslaagd einde van een warme, intieme show. En gezien de drukte bij de merchandise na afloop waren die koekjes héél snel op!

This slideshow requires JavaScript.

Met dank aan: Napalm Records en Stream of Passion

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: