Home > CD reviews > Lamb of God – Resolution

Lamb of God – Resolution

tekst: Irma Ploeger
band: Lamb of God
album: Resolution
genre:speed/ trash metal
release: 23 januari 2012
label: Roadrunner Records

De uit Richmond, Virginia afkomstige band Lamb of God timmert met hun “pure American metal” al een aantal jaren aan de weg. Het jaar 2012 is nog geen maand oud en wordt al beloond met het zesde studio album van deze trash metal band. ‘Resolution’ is de opvolger van het immens populaire ‘Wrath’ uit 2009.

Straight For The Sun” is de openingstrack. Het nummer heeft een rustigere muzikale ondersteuning, waar frontman Randy Blyth met gemak over heen schreeuwt. De laatste paar seconden klinken er hardere drums, die doorzetten in het daar op volgende nummer “Desolation”.

Niet alleen is dit nummer veel harder dan zijn voorganger, Randy Blyth heeft zijn keel hier wagenwijd openstaan. Wat een strot, wat een geluid! Het ruim vier minuten durende “Ghost Walking” komt duidelijk uit hetzelfde straatje, en dat is geen moment storend. Strakke drums, goed gitaarwerk en uiteraard prima vocalen: de kwaliteit die de fans van Lamb of God gewend zijn.

Barbaraosa” is een instrumentaal nummer van amper anderhalve minuut. De basis wordt gelegd door twee gitaren, zowel akoestisch als de elektrisch. Met een verrassend, maar mooi resultaat tot gevolg! Na de korte oase van rust duik je als luisteraar in “Invictus”, een nummer wat alles behalve rustig is. Hoge en lage screams wisselen elkaar af.

Cheated” laat er geen gras over groeien. Zonder introductie blaast Randy Blyth je omver met zijn screams, wat de verwachtingen vervult.  “Terminally Unique” is een erg bruut nummer, wat live hoge ogen zal gooien.

Een vreemde eend in de bijt is het slotnummer “King Me” van ruim zes minuten. Niet zozeer omdat dit het langste nummer is, maar meer door de haast symfonische invloeden in de melodie. Gelukkig herinnert Randy Blyth je er snel aan, dat je wel degelijk naar Lamb of God luistert. Te midden van al dat geweld is er ineens een zachte, vrouwelijke zang te horen. Alsof je op zee vaart en in de verte een Sirene hoort. Zeker onverwacht, maar het geeft dit nummer wel net dat beetje extra.

Conclusie

Wie had gehoopt dat Lamb of God met dit zesde album eens iets nieuws zou proberen, komt bedrogen uit. Of dat een teleurstelling is? Wat mij betreft niet. Alle nummers zijn goed gemixt en de vijf mannen hebben hun muzikale escapades de vrije loop gelaten. Dit resulteert in een album met veertien nummers vol ‘stevige metal’. Lamb of God gaat weer toeren en ook in Nederland en België staan ze dit jaar weer op de bühne. Als de nieuwe nummers live worden gespeeld, geeft dat gegarandeerd aanleiding tot meerdere moshpits.

Rating
7.5/10

Tracklist
1. Straight for the Sun
2. Desolation
3. Ghost Walking
4. Guilty
5. The Undertow
6. The Number Six
7. Barbarosa
8. Invictus
9. Cheated
10. Insurrection
11. Terminally Unique
12. To the End
13. Visitation
14. King Me

Line- up
Randy Blythe – zang
Willie Adler – gitaar
Mark Morton – gitaar
John Campbell – bas
Chris Adler – drums

Website
http://www.lamb-of-god.com/home
http://www.myspace.com/lambofgod

Categories: CD reviews
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: