Home > Concerts > Autumn – speelt kleine zaal 013 plat op grootse wijze

Autumn – speelt kleine zaal 013 plat op grootse wijze

tekst: Irma Ploeger
foto: Maarten ter Braak

Om kwart over acht is er veel drukte bij 013 in Tilburg. In de grote zaal trekt Golden Earring veel bezoekers. Na het krijgen van mijn ticket begeef ik mij naar stage01, een zaal waar ik nog nooit geweest ben.

Het is er vrij klein, maar al goed gevuld zwart geklede mensen. Er zijn zelfs bekende gezichten te zien: bassist Johan van Stratum en zangeres Marcela Bovio van Stream of Passion zijn er om hun collega’s te bewonderen.

Eerder deze week zou Autumn optreden in Duitsland. Helaas zijn die optredens door werk gerelateerde omstandigheden verzet. Gelukkig kon vanavond wel door gaan!

Na ruim drie kwartier wachte,  komen de bandleden ineens van achteren uit de zaal het podium op gelopen.

Het publiek is meteen enthousiast als de eerste noten van ‘Synchro Minds’ door de zaal galmen. Autumn houdt het enthousiasme vast door meteen door te spelen.

Paradise Nox’ is een stevig nummer. De band headbangt, vooral zangeres Marjan Welman gaat er vol overgave voor. Vooraan in het publiek wordt er vol overtuiging mee gedaan, maar de haren blijven echter netjes in een staart.

Bedankt dat jullie er zijn, echt te gek!” Marjan is overduidelijk in vorm vanavond. Het volgende nummer dat ze gaan spelen, is ook een videoclip voor opgenomen. Enkele herkenningskreten weerklinken uit het publiek.

Inderdaad,” beaamt Marjan, “dit is de single The Scarecrow!” Dat nummer blijkt meer dan welkom te zijn. Het wordt beloond met een hard applaus en gejoel na afloop. “Dankjewel, het is zo fijn om in Tilburg te zijn.” zegt de zangeres,  blij om die avond toch te kunnen spelen.

Er staat de hele avond een glimlach op haar gezicht, van oor tot oor. “Spelen!” wordt er dan ineens geroepen vanuit het publiek. “Ja,  dat gaan we doen, maar ik mag toch wel zeggen dat het fijn is hier te zijn?”  Ze neemt alles nog even in zich op en dan neemt de muziek iedereen in beslag.

Door het kleine podium is er veel interactie tussen de bandleden, vooral tussen Marjan en de twee gitaristen, de broertjes van der Valk.  Dit heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat zowel Mats als Jens op meerdere nummers een deuntje meezingen.

Bij het laatste nummer van de setlist ‘Altitude’ gaat de band nog een keer helemaal los. Het is jammer om te zien dat het publiek wat mak is vanavond. Aan het optreden van Autumn kan het in ieder geval niet liggen!

Mats lijkt vanavond meer in de stemming voor ‘waarom moeilijk doen als het makkelijk kan’ en vraagt dan ook direct na het uitspelen van het laatste nummer: “Willen jullie meer?”  Een wat matige “ja” weerklinkt vanuit het publiek.

Waarschijnlijk gaat iedereen er al vanuit dat er nog meer komt, aangezien de band geen aanstalten maakt de boel al af te breken.  ‘Forget to remember’ wordt dan wel door iedereen met vol enthousiasme ontvangen.

De hele band geeft zichzelf over aan de muziek, maar zangeres Marjan lijkt zelfs één met de muziek. Ze geeft meer dan tweehonderd  procent, beloont met een daverend applaus!

Nu tijd voor een golden oldie,” puft Marjan zachtjes, even snel op kracht komend voor ‘Satellites.’ Nu wel meer respons met gejoel en geklap. Bij dit laatste nummer, belooft de frontvrouw dat ze na de show met z’n alleen nog even een after party houden.

Om alvast in de feeststemming te komen, gaat ze zelf halverwege het nummer ‘The Venamoured’, niet op maar vóór het podium dansen. De haren van Marjan zwieren heen en weer, terwijl de rest van haar lichaam ritmisch mee beweegt.

De energie spat er vanaf en lijkt dan ook aanstekelijk te werken voor sommige mensen uit het publiek. Ik kan niets anders concluderen dan het volgende: een meer dan geslaagde muzikale avond. Niet in de laatste plaats om  het enthousiasme van Autumn. Laat het feest maar beginnen!

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
Categories: Concerts Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: