Home > CD reviews > Color Ones – Color Ones

Color Ones – Color Ones

tekst: Gerianne Meijer

band: Color Ones
album: Color Ones
genre: rock/indie
release: 25 januari 2012
label: eigen beheer

Color Ones is een nieuwe band uit Utrecht. Single ‘See this World’ kreeg al aardig wat airplay op de radio en dat belooft wat voor deze formatie. Helemaal nieuw in de muziekwereld zijn ze niet.

Alle bandleden vormden samen al Leaf, bij velen bekend door de hit ‘Wonderwoman.’ Met rapper Skiggy Rapz achter de mixtafel, belooft deze zelfgetitelde plaat wel bijzonder te worden.

Opener ‘See This World’ is inderdaad singlewaardig. Met een ritmische gitaar en drums, zet Color Ones een fijne rocksfeer neer. De warme stem van zanger Martijn Konijnenburg ligt prettig in het gehoor. Het refrein is pakkend en zal live voor energiek spel zorgen: het is moeilijk om stil te blijven zitten tijdens dit nummer.

Met ‘Golden’ laten de heren zien dat ze geen standaard rockband zijn. Het nummer opent met een mooie fluit, die zich later in het nummer verweeft met de zang. De gitaar en drum zwepen het tempo lekker op. Enig minpuntje is dat de zang in de hogere regionen iets te iel wordt. Ook bij ‘Time’ is de zang niet helemaal optimaal. Toch weet Konijnenburg, samen met de toetsen van Stan Coppers, een fijne sfeer neer te zetten.

Met ‘Barcelona’ heeft de band wederom een kraker te pakken. De mooie gitaar van Ocker Gevaerts, verweven met lome zang, creëren een hele relaxt gevoel. De beeldende tekst draagt hieraan bij. ‘Bella Luna’ borduurt hierop voort. Het refrein is sneller en de gitaarsolo van Ocker Gevaerts is verrassend, maar wel erg lekker.

EAO’ bevat een opzwepende gitaar en een zware bas van Joni Scholten. Met de vervormde zang, komt het nummer experimenteel over en lijkt een beetje de vreemde eend in de bijt. Het refrein is net zo pakkend als de voorgaande nummers. Dat maakt een hoop goed.

Afsluiter ‘Quiet the Limelight’ bevat een mooie piano,  breekbare zang van Martijn en alles verweven met de zang van vocaliste Carolien Borgers. Dat geeft een extra dimensie geeft aan het nummer. De melodie blijft ingetogen met een rustige drum van Jeroen Blumers en alleen de zang zwelt aan: een erg fijne afsluiter.

Conclusie

Het is niet verrassend dat Color Ones zo snel is opgepikt: dit debuutalbum staat vol met lekker weg luisterende, pakkende rocknummers met af en toe een twist. Het album is alleen niet over de hele linie sterk en niet alle nummers zullen blijven hangen. Deze band is er echter wel één om in de gaten te houden, en gezien de uitverkochte show in de kleine zaal van Paradiso afgelopen januari, ook één om live te gaan zien!

Rating
7.5/10

Websites
http://www.color-ones.nl/
https://www.facebook.com/Color.Ones

Advertisements
Categories: CD reviews Tags:
 1. I.
  14/02/2012 at 09:58

  MET NAME live gaan zien!! Dan zijn ze op hun best!

 2. 17/02/2012 at 19:07

  Jeroen Blumers, jij bent de beste.
  Go for it.

  Warme groet, Jeannette Blumers.

 3. 01/06/2012 at 21:20

  Beste Color ones, zijn jullie bereid om op te treden in een jeugd gevangenis?
  Warme groet Jeannette Blumers.

 1. 01/04/2012 at 13:13
 2. 05/01/2013 at 00:48

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: