Home > Concerts > My Favorite Scar – dampende en stampende avond met Hangover Hero

My Favorite Scar – dampende en stampende avond met Hangover Hero

tekst: Sabrina Smit
foto’s: Monica Duffels

Een aparte combinatie kun je Hangover Hero en My Favorite Scar niet noemen in Xinix, Niewendijk. Nee, eerder een perfecte combinatie! Dampende gitaren, stevige drumpartijen en dan als kers op de taart: twee leadzangers die beiden over een zeer fijne rockstem beschikken.

Hangover Hero heeft al een behoorlijke staat van dienst, wat betreft optreden; sinds mei actief door heel het land. De band is aan een aantal vernieuwingen toe, want de website is aangepast. Ook is bassist Mats van der Valk  vanwege andere prioriteiten, uit de band gestapt. Voortaan zal Rob van der Loo (MaYaN, ex-Delain) de baspartijen op zich nemen.

Het geluid in Xinix  is buitengewoon goed en na het intro speelt Hangover Hero de sterren van de hemel met “Play In A band”.  Ik sta al snel te heupwiegen, genietend van de tomeloze energie van deze -toch wel- jonge band.

De hele show is energiek; stevig, maar toch heerlijk simpel met een aantal stukken die groovy worden gespeeld.

Alle nummers van het debuut van de band passeren de revue. Het valt mij op dat Ronald Landa beter is gaan zingen, sinds het begin dat ik ze zag. De band speelt sindsdien ook meer, en dat werpt zijn vruchten af.

Ik raak absoluut niet verveeld tijdens deze show, want zanger Jay Scar van My Favorite Scar zingt een nummer mee. “Would” van Alice in Chains wordt ingezet. Het  klinkt mysterieus, stevig en wordt door beide zangers  goed gedragen.

De twee stemmen passen erg goed bij elkaar. Jay zingt lekker laag de diepte in en Ronald zingt juist weer een hogere octaaf. Ik ben zwaar onder de indruk, wat was dat mooi!

Als Ronald ons meldt dat “Harder”het laatste nummer is wat wordt gespeeld, ben ik benieuwd wat deze avond nog  zal brengen en is er kort tijd om bij te komen van deze actieve set.

Headliner van deze dampende, stampende avond is My Favorite Scar. Ze staan bekend om een dynamische, rokerige  en rockende show. De band is het afgelopen half jaar druk bezig geweest met het schrijven van nieuwe nummers. Het eerste resultaat is “ Like A Loaded Gun”  en deze single is via de social media verspreid.

De  show wordt geopend door middel van een “intro” wat nogal modern klinkt maar is bedoeld  als een inleiding naar “Waste” en daarmee wordt direct de toon gezet.

De  band is vet, stevig maar vooral aanwezig. De stoere heren spelen dit jaar voor het eerst weer met elkaar en ik merk eigenlijk weinig fouten. Er is meer samenhang, meer samenspel en de podiumpresentatie is charismatisch.

Frontman Jay zingt buiten de kaders om. Zo geeft hij een andere interpretatie, aan zijn eigen zanglijnen. Dit is nu juist waarom live een band zo leuk is om te zien en horen!

Drummer  Stefan van Heastregt  is een stille kracht, maar zijn drumspel is dat zeker niet. Heerlijk zoals hij beukt en nog meer het publiek opzweept. De baspartijen van Pat Scar dragen daar ook aan mee.

Liberty Is Dead” wordt door het publiek luidkeels meegezongen en op “Kingsize” wordt verder mee gerockt, door middel van zwierende haren in het publiek. De heren zetten vervolgens “My Favorite Scar” in. Carnaval kan niet tippen dit optreden.

Het publiek in Xinix is enthousiast, wanneer Ronald Landa erbij wordt geroepen om “Love Like blood” ten gehore te brengen. Weer blijkt dat de stemmen van beide zangers zeer goed samen gaan.Zoiets unieks hoor je tegenwoordig weinig.

Er is jammer genoeg wel heel veel rook op het podium, maar de bezoekers rocken lekker verder. Het nieuwe werk “Like A Loaded Gun” is onvoorspelbaar en heeft meerdere lagen in het nummer.

Zo hoor je rechts en links, de gitaren steeds los van elkaar door de speakers. Er zit veel dynamiek in dit nummer.Als dit de nieuwe sound is, dan ben ik nog enthousiaster over deze band en zal ik zeker nog een keer een show bezoeken.

Burn Down” brengt de fans even in een rustiger vaarwater, zodat iedereen op ademen komt. Maar dat is van korte duur want op “This Poison Love”,” Rain” en “Save Me”  wordt stevig verder  gerockt.

Met als toetje “No Love Lost” voorgeschoteld  en dan merk je echt de veelzijdigheid van deze band. Na drie kwartier wordt er helaas afgesloten.

Gelukkig staan de heren weer pijlsnel op het podium om “Lie To Me” in te zetten. Een erg mooie uitvoering en heel strak gespeeld. Vooral de drumpartijen zijn in dit nummer erg mooi, die goed aansluiten op de gitaarpartijen. Het unieke zanggeluid van Jay is hees maar goed verstaanbaar met af en toe een vleugje grunts.

Tijdens “Angel Eyes” wordt door iedere fan gefilmd, want je kan een intieme show thuis winnen. Dit geeft een andere dimensie aan deze show. Overal staan mensen te filmen.  Als “kleine” reporter is het lastig om bovenuit iedereen te filmen, maar ook ik doe mijn best. De stukjes worden ook gebruikt in de nieuwe clip. “This Sultry” is een mooie afsluiter van een geweldig avondje in Xinix.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
Categories: Concerts Tags:
  1. No comments yet.
  1. 20/02/2012 at 16:31

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: