Home > CD reviews > Diabulus In Musica – The Wanderer

Diabulus In Musica – The Wanderer

tekst: Sabrina Smit

band: Diabulus in Musica
album: The Wanderer
genre: gothic metal
release: 2 maart 2012
label: Napalm Records

Het Spaanse Diabulus In Musica levert met dit tweede album “The Wanderer” opnieuw goed werk af. Het genre van deze muziek is zeker de gothic metal. Er is veel “gepikt” van andere bands, zo hoor ik veel raakvlakken met het eerdere werk van After Forever en Epica. Maar ook Penumbra, Nightwish en Within Temptation zijn van invloed geweest.

Is dit nu storend? Nee, als je groot liefhebber bent van dit genre zal het je zeker bekoren. De CD opent met een mooi intro “A Journey’s End” waarin je even je dagelijkse zorgen kwijtraakt.

Heerlijk mijmeren op de dromerige melodie, totdat “Ex Nihilo” uit je speakers dreunt. Een goede stevige opener als contrast. Het geeft meteen een goed beeld over Diabulus in Musica. Stevige gothic metal, met daarnaast ook ballades waarin zangeres Zuberoa Aznárez goed tot haar recht komt.

Luister naar “Secenaries Of Hope” en je hoort dat alle nummers van een zeer hoog niveau zijn op dit album. Het is opzwepend, orkestraal en bombastisch. De zanglijnen steken goed in elkaar, gecombineerd met heavy gitaar riffs en vette drums. Alle elementen komen prima samen in een degelijke productie.

Op “Shadow Of The Throne” wordt gegrunt door de toetsenist Gorka Selso. Dit is werkelijk een uniek nummer, wat ik nergens mee kan vergelijken. Op de achtergrond zijn zwaardvecht – geluiden te horen, terwijl de zanger zijn grunts fluisterend inzet. Echt een geniaal nummer door de unieke mix van stijlen. De achtergrondzang wordt opzwepend gezongen en het lijkt op oeroude zangliederen.

Ook Spaanse invloeden zijn hoorbaar op “Allegory Of Faith, Innocence And Future” en geeft net wat meer eigen geluid aan deze plaat. Dit is echt met veel passie in elkaar gezet en opgenomen. Klein minpunt aan deze CD is dat de zangeres teveel stijlen heeft waarin ze zingt, Daardoor denk je eigenlijk steeds een andere bekende zangeres horen zoals Helena Michaelson van Imperia, Amanda Sommerville of Simone Simons van Epica.

Zuberoa zingt absoluut goed en het is uiteraard goed om meerdere technieken te beheersen, maar echt een eigen herkenbare sound is er niet bij, tot ik bij “Sentenced To Life”  beland.  Dit nummer is erg mooi en ben ik blij te vernemen dat zangeres Zuberoa een hele warme en gevoelige stem heeft. Heel knap is de achtergrondzang, die zij op meerdere toonhoogtes heeft ingezongen. Je kunt niet anders concluderen dat haar eigen stemgeluid gewoonweg erg gevarieerd is. Dan zul je, net als ik, onder de indruk zijn.

Conclusie

Over dit album kan ik kort zijn: deze CD is best een luisterbeurt waard. Geef het de gelegenheid om tot je te laten komen. Ook al zal je veen invloeden horen van eerder genoemde bands. Dat Diabulus In Musica een mengelmoes is van allerlei bands,maakt dit tweede album zeker niet minder bijzonder! Beter goed gejat dan slecht bedacht, en de uitwerking van deze CD is gewoon bijzonder goed.

Rating
7/10

Bandleden
Zuberoa Aznárez – Vocals
Adrián M. Vallejo – Guitar & Screams
Xabier Jareño – Drums
Gorka Elso – Keyboard & Grunts
Alejandro “Alex” Sanz – Bas

Website
http://diabulusinmusica.com/


Advertisements
Categories: CD reviews Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: