Home > Festivals > Rock Of Ages – diverse stijlen succesvol verenigd in Aalten

Rock Of Ages – diverse stijlen succesvol verenigd in Aalten

tekst: Kevin Scholten
foto’s: Henk-Jan Graven

Inmiddels is het jaarlijkse Rock Of Ages een begrip in de Achterhoek, Rock of Ages. Een muziek festival voor de liefhebber van het stevige werk. De vaste prik is wederom de eerste zaterdag van maart bij ‘Oer Kroeg Schiller’ in Aalten.

Volgens de goede traditie word deze negende editie geopend door regionaal talent. Cold Sweat heeft deze taak op zich genomen en dat doen ze met plezier. Zangeres Lisa te Grotenhuis en haar mannen brengen aanstekelijke rock covers ter gehore.

Van onder andere AC/DC, Vengeance, Led Zeppelin en Thin Lizzy. Dit met een prima helder geluid zodat het publiek zich ook al prima vermaakt. De speeltijd is dan ook zo voorbij.

Chiraw is hierna aan de beurt, een van de hardste bands die op het Rock of Ages festival hebben gespeeld tot nu toe. Ondanks dat, zeker met veel succes! Deze Almelose band heeft zijn sporen meer dan dik verdiend. Een mix tussen metalcore en thrash. Of gewoon ‘Brutal Metal’, zoals ze het zelf omschrijven.

Het optreden word ingeluid met ‘Omega‘ van het laatste album. Zanger Robin de Groot gaat alleen voor honderd procent. Al snel pikt het publiek zijn adviezen op. Vervolgens ontstaat er dan ook een ruige pit voor het podium.

De setlist betreft een bloemlezing van de albums ‘Dark Frequencies‘ en ‘Scarecrows & Lullabies‘. Met nummers zoals ‘3AM‘, ‘Apocalyptic‘, ‘Balance‘, ‘Revolve‘ volgen elkaar in een moordend tempo op. Ook het nieuwe ‘Legendary’ ontbreekt niet aan deze stevige set.

Bij een optreden van Chiraw is het dan ook niet de bedoeling dat men rustig voor zich uit kijkt. Er is genoeg beweging in de zaal, en de band kan zich weer wat fans rijker rekenen. Kortom een geslaagde zet.

Autumn is van een heel ander kaliber en heeft de eer om deze avond de headline positie in te vullen. Geen slagveld taferelen zoals eerder deze avond, maar je lekker laten mee slepen op de muziek.

De band is de vroegere gothic inmiddels ontgroeit. De nadruk ligt dan ook op de laatste drie albums. De band is opgeschoven naar de progressieve rock met een alternatief tintje. Met ‘Synchro Minds‘ heeft het optreden een rustig en sfeervol begin.

Opvolger ‘Paradise Nox’ drukt het gaspedaal hierna lekker in. De spelvreugde spat er vanaf. Gitarist Mats van der Valk is in zijn nopjes, samen met zijn broer gaat hij er dan ook helemaal voor. Ook de overige bandleden staan er met een brede glimlach, en uitermate goed musicerend.

Het nieuwe album ‘Cold Comfort’ word uiteraard ook niet vergeten. Zangeres Marjan Welman kondigt dan ook het melancholische ‘The Scarecrow’ aan. Waar tevens ook een videoclip voor geschoten is. Al snel heeft ze met haar prachtige stem het pupliek in haar greep.

Het titel nummer, haar favoriet, komt hierna als een warme douche. Van het laatste album, krijgt de volle kroeg ook nog het uitgesponnen ‘Alloy‘ te horen. Met de nodige kippenvel momenten, dat zegt voldoende.

De reguliere set wordt beëindigd met de hit ‘Altitude‘. Normaal gesproken gaat de band voor de toegift even het podium af, maar vanwege de enthousiaste reacties is dit achterwege gelaten.

Forget To Remember‘ brengt het publiek opnieuw in extase. Waarna ‘Satellites‘ iedereen doet meedeinen. Dan het dreigende ‘The Venamoured’ met een dansende Marjan in het publiek, die het optreden tot een hoogtepunt brengt. Missie geslaagd!

Hierna is de koek nog niet op. Want voor de doorbijters staat de after party nog op het programma. Denim & Leather vult de kleine uurtjes op met lekkere heavy metal klassiekers. Zo rond de klok van 01.00 uur galmt dan ook Metallica’s ‘Creeping Death’ door de Oer Kroeg.

De vuisten gaan nog eenmaal in de lucht. Bekende headbangers als ‘Symphony Of Detruction’, ‘The Trooper‘ en ‘Bonded By Blood‘, geven aan dat het publiek nog niet naar huis wil. Maar de tijd dringt zich op aan de bezoekers in Aalten.

Met Accept zijn ‘Fast As A Shark‘ komt er een einde aan deze succesvolle editie van het Rock of Ages festival. De nodige dosis metal in diverse stijlen, maakte de dag zeer succesvol.

Volgend jaar zal het tien jarig jubileum plaats vinden. De organisatie hoopt hier een speciale editie van te maken.

Meer informatie op: http://www.rockofages.nl/

Met dank aan: de organisatie

Advertisements
Categories: Festivals Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: