Home > CD reviews > Sunstorm – Emotional Fire

Sunstorm – Emotional Fire

tekst: Irma Ploeger

band: Sunstorm
album: Emotional Fire
genre: rock
release: 24 februari 2012
label: Frontiers Records

Sunstorm zal bij veel mensen geen belletje doen rinkelen, maar de naam van de zanger wel: Joe Lynn Turner. Hij heeft gezongen in Fandango, Deep Purple, Rainbow en is achtergrondzanger geweest bij Billie Joel en Cher. Dat laatste is de inspiratie geweest voor de opvolger van ‘House of Dreams’ (2009).

In tegenstelling tot eerdere albums, is dit album vooral gebaseerd op het herkenbare geluid van de jaren tachtig. “Emotional Fire” brengt je terug naar de glorie dagen ten tijde van Bon Jovi, Bruce Springsteen en Guns ’N Roses.

Openingstrack “Never Give Up” neemt je bij de eerste toon al mee naar vijfentwintig jaar geleden. Gitaarrifs, goede drumondersteuning en een schelle, maar uitermate goede zangstem zijn de kernmerken van dit nummer.

Titeltrack “Emotional Fire” is een cover van Cher, afkomstig van het album “Heart of Stone” uit 1989 . Bij dit nummer is Joe Lynn achtergrondzanger geweest. Als leadzanger doet hij het echter ook goed! Een heerlijk nummer om naar te luisteren, en het doet zeker niet onder voor het origineel. Ook “You Wouldn’t Know Love” komt uit de mond van Joe Lynn net zo goed, of misschien zelfs lichtelijk beter, dan de originele versie van Cher.

Gina” is oorspronkelijk gezongen door Michael Bolton in 1987. De versie van Sunstorm is een moderne remix. Het exacte geluid kopiëren is moeilijk, zo niet onmogelijk, en waarschijnlijk ook niet de bedoeling van Joe Lynn. Persoonlijk vind ik het stemgeluid van Michael Bolton beter, maar het is zeker geen slechte cover.

All I am” is de afsluiter van het elf nummers tellende album. Het is een rock ballade, die goed in de oren klinkt. Een spetterend of sterk einde van het album is het echter niet. Er zijn zeker betere rockballads in dit genre te vinden.

Conclusie

Je hoort het mensen vaak zeggen: de muziek was in de jaren tachtig veel beter. Voor die mensen, en ook voor mensen die af en toe een goede rockplaat op willen zetten, is er nu “Emotional Fire”.  Van begin tot eind waan je je vijfentwintig jaar terug in de tijd. De muziek zit goed in elkaar en ook de stem van Joe Lynn Turner zal je niet teleurstellen. Vooral qua geluid doet dit album mij sterk denken aan de beginjaren van Bon Jovi. Zeker een aanrader!

Rating
7/10

Bandleden
Joe Lynn Turner – Lead Vocals (ex-Rainbow, ex-Deep Purple, ex-Yngwie Malmsteen)
Dennis Ward – Guitar, Bass, Backing Vocals (Pink Cream 69, David Readman, Place Vendome, Khymera)
Uwe Reitenauer – Guitar (Pink Cream 69)
Justin Dakey – Keyboards
Chris (Schmidtic) Schmidt – Drums

Website
http://www.joelynnturner.com/
http://www.youtube.com/artist/Sunstorm

Categories: CD reviews Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: