Home > CD reviews > Cannibal Corpse – Torture

Cannibal Corpse – Torture

tekst: Irma Ploeger

band: Cannibal Corpse
album: Torture
genre:  Death Metal
release: 12 maart 2012
label: Metal Blade Records

Na ruim twee jaar stilte komt Cannibal Corpse terug met een knal!  Na ‘Evisceration Plague’ (2009) is  opvolger ‘Torture’ het nieuwe wapenfeit.  Hoewel de cover van het album misschien minder luguber is dan wat fans van de band gewend zijn, passen de titels van de nummers perfect bij het imago van deze Amerikaanse band.

Opener “Demented Agggression” doet zijn naam eer aan. Dit nummer kan alleen maar goed tot zijn recht komen met de volume knop helemaal open. Wat een strak gitaarspel, harde drums, en niet te vergeten brute klanken van frontman George ‘Corpsegrinder’ Fischer.  Dit klinkt veelbelovend voor de rest van het album.

Sarcophagic Frenzy”  klinkt alsof die lijn wordt doorgetrokken. Wederom een goede, brute muzikale laag gemixt met de herkenbare grunts van George.  In “Scourge of Iron” komt het gitaarwerk wat meer op de voorgrond.  Het is niet vernieuwend, maar daarom nog geen straf om naar te luisteren.

In  “As Deep As The Knife Will Go” is vooral in het refrein een stuk beter verstaanbaar dan zijn voorganger.  Een meezinger zou ik het niet willen noemen. ‘Gangbaar’ voor iedereen, daar komt het meer op neer. Mede daardoor, en de uitmuntende muzikale ondersteuning, wordt dit nummer een serieuze kanshebber voor live concerten.

Follow Home Then Killed” is een nummer waarbij het metal geluid totaal anders is. ‘Catchy’ komt zelfs in mij op. Het gitaarwerk staat hier meer op de voorgrond. Zoals de lange, strakke gitaarsolo van het gitaristenduo Pat O’Brien en Rob Barret. Op de rest van het album overheerst het oude, trouwe geluid van de Amerikaanse mannen, die al sinds 1989 weten wat hun kwaliteiten zijn.

Torn Trough” is het laatste nummer en ook deze beukt goed hard door je boxen. Precies zoals het hoort! Met een laatste brul is het maar liefst twaalf nummers tellende album tot zijn einde gekomen.

Conclusie

Cannibal Corpse bestaat nu zo’n drieëntwintig jaar en is dan ook een gevestigde naam binnen de death metal scene. Ken je ze vanaf het begin, dan weet je precies wat je van ze kunt verwachten. Daarom zal ‘Torture’ elke fan bekoren: het geluid is niet verassend, maar  juíst  daarom een aanrader. Hard, bruut, en ook zeker niet onbelangrijk: de kwaliteit van de opnames is goed verzorgd. Mensen die zich nooit in Cannibal Corpse geïnteresseerd hebben, raad ik dit album af. Alle anderen: haast je naar de platenwinkel!

Rating
8.2 /10

Line-up
George Fisher – Vocals
Rob Barrett – Guitar
Pat O’Brien – Guitar
Alex Webster – Bass
Paul Mazurkiewicz – Drums

Website
http://www.cannibalcorpse.net.

Advertisements
Categories: CD reviews
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: