Home > News, Previews > Paul Simon – viert vijfentwintig jaar Graceland met speciale gasten bij optreden in Ziggo Dome

Paul Simon – viert vijfentwintig jaar Graceland met speciale gasten bij optreden in Ziggo Dome

Paul Simon komt op 18 juli naar de Ziggo Dome in Amsterdam, ter ere van het vijfentwintigjarig bestaan van zijn meest invloedrijke album ‘Graceland.’ 

Graceland‘ is in Zuid-Afrika geschreven ten tijde van de apartheid. Zo betekende het album ondermeer een doorbraak voor Ladysmith Black Mambazo.

Kortom een baanbrekend album, onder andere door de samenwerking met vele Zuid-Afrikaanse muzikanten en bands. Het album was in 1986 een muzikaal manifest tegen de apartheidregel.

Nu jaren later keert de singer-songwriter terug met vele klassieke nummers. “Paul Simon in Concert met Graceland featuring Ladysmith Black Mambazo” is een uniek: zo bestaat de Europese tournee uit slechts negen concerten, waarvan Amsterdam er een van is. Simon zal ‘Graceland‘ in zijn geheel spelen, en daarnaast nog een selectie van zijn verdere repertoire.

Paul Simon, die afgelopen najaar 70 werd, is zonder twijfel een van de grootste songwriters ter wereld. Zijn muzikale carrière begon al op elfjarige leeftijd toen hij speelde en zong met zijn latere muzikale partner Art Garfunkel, met wie hij op het podium stond tot 1970. Paul Simon schreef de meeste nummers van het duo, waaronder de drie nummer 1 hits “The Sound of Silence”, “Mrs Robinson “en” Bridge Over Troubled Water “.

Hij begon zijn solo carrière in 1970, net na het uitbrengen van het album ‘Bridge Over Troubled Water’ van Simon & Garfunkel, waarvan meer dan 25 miljoen exemplaren zijn verkocht. Ondanks dit overweldigende succes is Paul Simon erin geslaagd om dit op te volgen met drie zeer goed verkochte solo-albums in vier jaar en in 1986 versloeg hij al zijn persoonlijke records toen hij ‘Graceland’ uitbracht.

Met zijn nieuwe album uit 2011 ‘So Beautiful Or So What‘ is Simon vernieuwend en laat een diversiteit aan stijlen zien met de bekende stem omlijst. Door vele media uitgeroepen tot het best album van dat jaar, en met reden. Simon dwingt respect af door zo creatief te blijven.

PAUL SIMON
Graceland featuring Ladysmith Black Mambazo
Woensdag 18 juli 2012
Ziggo Dome – Amsterdam
Entree: € 55, 60, 65, 69 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/,http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Bron: Mojo Concerts

Advertisements
Categories: News, Previews Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: