Home > News > Summer Darkness – tien jaar gevierd met Peter Hook en The Crüxshadows

Summer Darkness – tien jaar gevierd met Peter Hook en The Crüxshadows

Summer Darkness voegt nieuwe namen toe aan line-up voor de tiende editie. Peter Hook is bevestigd als headliner, daarnaast zijn onder andere The Crüxshadows en Nachtmahr bevestigde acts op het dark underground festival dat van 27 tot en met 29 juli plaatsvindt in Utrecht.

Nieuw bevestigde namen Summer Darkness bevestigt met trots, mede-oprichter van de meest invloedrijke band in de dark underground Joy Division’s Peter Hook.

Er is een wijde variëteit aan genres te vinden op dit jubileum, van de electro van Binary Park, dark electro van Formalin en Surgyn, de rituaal folk MarS tot de industriële rock van NÄO. Parade Ground begon in de jaren tachtig als synth pop, new wave act en nu, precies dertig jaar later zullen zij ten ere van hun jubileum een show weggeven op Summer Darkness.

Verder zijn Aesthetic Perfection, Mono Amine en Controlled Collapse bevestigd . Finvarra, The Dutch Lemmings en Faeryday, zullen dit jaar invulling geven aan het Balfolk programma op Summer Darkness. Dit programma wordt nog aangevuld. Twee shows voor Suicide Commando. Ieder jaar presenteert Summer Darkness bands die een grote impact hebben gehad op het muzikale klimaat en/of de muziekgeschiedenis.

Dit jaar zal dan ook, de al eerder bevestigde, Suicide Commando niet alleen een “best of 25 years set” spelen op vrijdag in De Helling, maar ook een speciale “Rare vintage set” neerzetten op zondag in De Helling. Bekendmaking dagindeling Na het optreden van Icon of Coil op vrijdag 13 april in Tivoli Oudegracht, zal de dagindeling van Summer Darkness 2012 bekend gemaakt worden, van de reeds bevestigde acts. Vanaf zaterdag 14 april zijn er dan ook dagkaarten beschikbaar.

Meer informatie op: http://www.summerdarkness.nl/festival/

Advertisements
Categories: News Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: