Home > Concerts > Heideroosjes – uitbundig afscheid in Bibelot

Heideroosjes – uitbundig afscheid in Bibelot

Foto’s en tekst: Marc de Jong

In een niet  uitverkocht, maar goed gevuld Bibelot, maken velen zich op voor de afscheidstour van de Heideroosjes.

Wat meteen opvalt is de diversiteit van het publiek. Zowel jongeren die met één van hun ouders, broer of zus zijn gekomen, als diehard punkrock fans en een aantal ‘oudere jongeren’.

This City Shines trapt de avond af en doet dat absoluut niet onverdienstelijk.   Met de brutale en energieke zangeres Katelijn Schipper, zit de sfeer er direct goed in. Een relatief jonge formatie; actief sinds 2011 maar de muzikanten hebben hun sporen in andere bands al verdiend.

Is het je smaak”  grapt Katelijn naar een twaalfjarige jongen, die voor het podium ineens met een opblaaspop  in zijn handen staat.  De ‘dame’  in kwestie is de zaal in gelanceerd en daarna in zijn armen terecht gekomen. Muzikaal zit het optreden goed in elkaar, zeker een band om in de gaten te houden. De opzwepende nummers zouden niet misstaan op menig festival.

Na een halfuurtje opwarmen is het tijd voor de Heideroosjes. De mannen die het, na tweeëntwintig jaar optreden over de gehele  wereld, voor gezien houden.  Voor de fans treurig nieuws en toch is de stemming niet neerslachtig. In tegendeel, wat direct opvalt is de energie.

En het wordt een avondje knallen in de voormalige kerk  in Dordrecht. Met “Tot hier” en “Lekker Belangrijk” is de toon gezet en als een goed geoliede machine vermaken de Heideroosjes het publiek. Er wordt dan ook  luidkeels meegezongen.

Een moshpit en ook het crowdsurfen, zijn tijdens het optreden niet uit de lucht. Op verzoek van zanger Marco Roelofs vormt het publiek zelfs een ‘wall of death’  met als gewillig slachtoffer een punkrocker met blauwe mohawk, die na de eerste tonen volledig in de massa verdwijnt.

Dat de Heideroosjes na al die jaren nog niets aan energie hebben ingeboet, blijkt wel uit dit optreden. In krap twee uur  knallen er meer dan 25 songs uit de speakers in Bibelot met klassiekers als “Sjonnie & Anita” en “Damclub Hooligan.”  Verrassend een mooie akoestische versie van “A Bag Full Of Stories” waarbij Roelofs zichzelf begeleidt op gitaar.

Na afloop gaat het publiek met een weemoedig, maar voldaan gevoel naar huis. Een mooi einde van een geweldige carrière van deze punkrockers. Stiekem hopend op een snelle reünie.

Fotoverslag van de avond:

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
Categories: Concerts Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: