Home > Concerts > Die Apokalyptischen Reiter – zet Atak op zijn kop met sensationele show

Die Apokalyptischen Reiter – zet Atak op zijn kop met sensationele show

foto’s: Henk-Jan Graven

Met een groot spektakel doen de Duitse muzikanten van Die Apokalyptischen Reiter Atak in Enschede aan. Met de ‘The greatest of the best’ tour viert de band zijn jubileum van het debuut ‘Firestom‘ uit 1996.

De Deense band Malrun is de eerste support van de avond. De zanger zweept het publiek goed op met zijn energieke performance. Een waardig begin van de avond, omdat de uithalen veel indruk maken. Samen met de pittige gitaar riffs wint de band gedurende de set het publiek. Een band om in de gaten te houden.

Ook van Duitse komaf is Emil Bulls, die bij velen in de zaal de wenkbrauwen doet fronzen bij de naam. Toch gaat de band al enige tijd mee, met zeker al acht albums op hun naam.  En spreekt de ervaring uit een overtuigend optreden, waardoor de sceptici snel overtuigd zijn en de zaal enthousiast reageert. Alternatieve metal in de brede zin van het woord, want de setlist heeft veel variatie.

Met een lang intro ‘Charlie works‘ maakt Die Apokalyptischen Reiter zijn entree. Bij aanvang is de zaal al driekwart vol, maar na de eerste maten is het flink druk vooraan.

Al snel is duidelijk dat de band niet in een genre te vangen is, ook live komt er veel voorbij. De unieke mix van metal met folk invloeden en zelfs classic rock maakt de show al spannend. Traditionele Duitse metal wordt moeiteloos gemengd een Scandinavisch en Spaanse tintje.

Wanneer de band attributen uit de kast haalt, dan is het spektakel compleet. Niet alleen muzikaal heeft de band er duidelijk plezier in, maskers en rook zijn essentieel voor de performance. Zo wordt bij ‘Revolution‘ met de vlag gezwaaid.

Een speciale moment is wanneer tijdens het nummer ‘Der Atler‘ een vrijwilliger wordt aangewezen om te stagediven. Geketend aan kettingen zingt de frontman ‘Die Schonheit Der Sklaverei’. De fans vallen van het ene verrassende moment in de andere. Al herkennen veel fans de plastic boot als startsein voor ‘Seemann.’

Wanneer een bezoekster met bootje en al door de zaal gedragen wordt, staat Atak op zijn kop. Zoiets is nog nooit eerder vertoond, vooral wanneer de band nog twee keer terug komt voor de toegiften. Een sensationele avond in Enschede!

Een fotoverslag van alle bands:

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
Categories: Concerts
 1. Marco Derksen
  25/04/2012 at 21:38

  Het was een ontzettend geslaagde avond. Die Apokalyptischen Reiter waren fantastisch! Mooie foto’s trouwens hoor …

 2. Henk-Jan Graven
  27/04/2012 at 21:41

  Was inderdaad gaaf, apart bandje is het. support’s waren trouwens ook strak.

 3. tomcat ha
  29/04/2012 at 18:59

  emil bulls waren niet om aan te horen. Een aantal fans waren ook teleurgesteld hoorde ik en de zaal raakte zeker leger. Maar ja ik snap ook niet waarom nu metal/emocore die reiters support.

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: