Home > CD reviews > Tape The Radio – Heartache And Fear

Tape The Radio – Heartache And Fear

Tekst: Sabrina Smit

band: Tape The Radio
album: Heartache And Fear
genre: Rock
release: 30 april 2012
label: Hi Tone Music

Tape The Radio is afkomstig uit Engeland (Londen) en ‘Heartache and Fear’ is het langverwachte debuut van deze rock band. Met veel aandacht is er jaren gewerkt aan het opstellen, samenstellen en uitwerken van de tien nummers die op deze CD staan.

Muzikaal kun je ze plaatsen in de rockhoek en zijn invloeden van The Cure en Echo and the Bunnymen hoorbaar. Het is sfeervol, mooi opgenomen en de liedjes hebben duidelijk een begin en eind.

De lengte van de liedjes zijn ook precies goed voor op de radio. Alle persoonlijke ervaringen die de bandleden in hun leven hebben opgebouwd zijn hoorbaar in de nummers.

Wanneer je van de jaren tachtig houdt is dit een CD die je zeker kan waarderen. De liefde wordt veel bezongen door zanger en gitarist Malcolm Carson. Bij het eerste nummer “Heartache And Fear” lijkt het wel of je naar The Manic Street Preachers aan het luisteren bent.  “Hearteache And Fear” is wel het mooiste nummer, omdat dit volgens mij het meest hun eigen sound benaderd.

De hele CD bevat veel ‘knip- en plakwerk’ maar als je er voor in de stemming bent, dan is dit echt heel fijn om naar te luisteren. Er is niets mis met het feit dat er invloeden van andere bands in door klinken,want het niveau van de liedjes en de uitwerking is erg goed.  De teksten die gaan over de liefde, ambitie en verlies. Geen makkelijke onderwerpen en toch blijven de nummers zeer toegankelijk.

Neem “Suffer Me Suffer You” wat zo een nieuwe hit van The Cure kon zijn. Maar je luistert naar Tape The Radio! Met de kwaliteit van dit album zit alles wel goed; de productie is zeer goed verzorgd en fans kunnen zeker meer dan tevreden zijn. Zo is  ‘Heartache And Fear’ geproduceerd door Jim Lowe die al eerder met de Stereophonics en Foo Fighters  heeft gewerkt. De CD is gemixt door Alan Moulder (bekend van Depeche Mode).

Conclusie

Tegenwoordig moet je als band vernieuwend zijn en vooruitgang boeken. Tape The Radio denkt daar heel anders over. Ze kiezen juist voor de nostalgie uit de jaren tachtig. Is dit fout? Nee, helemaal niet als jij daar ook naar hunkert. Dit soort muziek past heel goed op grote festivals. Maar verwacht geen suikerspin-kapsel en zwarte kleding. Bovenal drie muzikanten die een lekker stukje muziek vol met passie kunnen spelen. Fans van dit genre ontvangen de band zeker met open armen!

Tracklisting
1. Heartache and Fear
2. Shaking Hearts
3. Save a Life
4. 1989
5. Horses
6. Suffer Me Suffer you
7. Stay Inside
8. Our Love is a Broken Heart
9. The Messag
10. A Desert Track

Bandleden
Ben Caruso – bas
Bryan Mclellan – drums
Malcolm Carson – zanger en gitarist

Rating
6,5 /10

Website
www.tapetheradio.com

Advertisements
Categories: CD reviews Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: