Home > CD reviews > Sin7Sins – Carnival Of No Tomorrow

Sin7Sins – Carnival Of No Tomorrow

tekst: Sabrina Smit

band: Sins7Sins
album: Carnival Of No Tomorrow
genre: gothic metal
release: 11 mei 2012
label: S7S Records

Eigenzinnig als ze zijn brengt Sin7Sins uit Nederland via hun eigen label de tweede CD ‘Carnival Of No Tomorow’ uit. Het is de opvolger van “Perversion Limited (2010)”, die goed ontvangen in de media.

Sin7Sins is een female fronted Metalband maar uniek op haar eigen manier. Niet alleen is het geluid van de instrumenten apart te noemen, de zanglijnen zijn dat zeker. Het klinkt allemaal een beetje freaky.

De beuk gaat er in met het openingsnummer “Brimstone Ignition” waarbij gitaren, bas en drums goed uitpakken. Daarbij zingt zangeres Lotus op een pittige manier, wat blijft hangen. Ik heb het idee afgevuurd te worden van mijn bankstel. Een grote stap voorwaarts heeft deze band zeker wel gemaakt.

Er wordt niet alleen gebeukt, want de rust wordt ook opgezocht in een tweetal ballades “Shadows And Dust” en “Cyanide Symphony”.  Zangers Lotus is gegroeid in haar rol als leadzangers en ze laat nu meer haar eigen stemgeluid horen. Daar waar ik Lotus op de vorige CD recensie nog vergeleek met Nina Hagen, is dat nu helemaal niet meer aan de orde. Zuiver, lieflijk en met een prettige rockstem laat ze in “Shadows And Dust” zich van een hele veelzijdige kant horen. Dit is dan ook gelijk één van mijn lievelingsnummers van deze CD.

Pornstar Love” heeft zulke leuke ministeriële geluiden dat je je in de Middeleeuwen waant en gewoonweg moet lachen. Deze muziek is echt met een knipoog gemaakt. Je kunt het gewoonweg niet plaatsen in een tijdvak. Zo hoor je klanken uit het heden  en niet veel later wordt gebruik gemaakt van allerlei oude klanken.

Er wordt een gitaargeluid geproduceerd wat  absurd te noemen is en daarom blijft het interessant  om naar te luisteren. Het album is gemixt en geproduceerd door de Zweedse metal-legende Dan Swanö.  Hij heeft het “Cyanide Sympony” ingezongen op een manier dat ik kippenvel krijg. Heerlijk hees en sluit daardoor goed aan bij de sound die Sin7Sins voortbrengt.

Als toetje zingt Mark Jansen (Epica, MaYaN) mee op “As Romance Dies”. Het is vooral veel genieten van de elf nummers, die uitstekend zijn te noemen omdat de opbouw klopt en de teksten gewoon leuk zijn. De laatste” March To Ruin” is instrumentaal en een mooie afsluiter waar geen eind aan komt.

 Conclusie

 Deze band lijkt een duister randje te hebben, maar de muziek is vooral kleurrijk te noemen.  Ik heb vol verwondering en bewondering deze “Carnival Of No Tomorrow”  beluisterd en kom tot de conclusie dat de muziek van Sins7Sins vriendelijk, uitdagend en eigenaardig is. Ik ben trots op deze band, omdat zij zich onderscheiden van allerlei andere bands in dat zelfde genre.

Rating
8,5/10

Tracklist
1.Brimstone Ignition
2. Sick of You
3. Pornstar Love
4. Shadows & Dust
5. Carnivores at Carnival
6. Pain Induced Craze
7. As Romance Dies (with Mark Jansen)
8. Cyanide Symphony (with Dan Swanö)
9. Revolt Tonight
10. Jenkins’ Nightmare
11. March to ruin

Line-up
Lotus (vocals)
Gen Morphine (guitar and vocals)
Tristan Hex (guitar)
JC ACID (bass)
Heresy 101 (Drums)

Website
http://www.sin7sins.com 

Advertisements
Categories: CD reviews Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: