Home > Concerts > Nemesea en Kontrust – gewaagde combinatie in Tilburg

Nemesea en Kontrust – gewaagde combinatie in Tilburg

tekst en foto’s: Ton van Moll

Cross-over metalband Kontrust uit de Oostenrijkse Alpen, komt naar Tilburg met een nieuwe plaat op zak. De kleine zaal van 013 is goed gevuld ondanks de warmte buiten. Al snelt loopt binnen ook de temperatuur op.

Second Hand Wonderland‘ is de nieuwe aanwinst van deze pittige metal band.  In 2010 braken ze in Nederland door met “Boma” van Kontrust’s debuutalbum uit 2009.

De periode tussen beide albums heeft de band nuttig besteed met het maken van nieuwe en verassende nummers zoals “The Butterfly Defect” en “Sock ‘N’ Doll” waarin de band veel muzikale diversiteit naar voren brengt.

De nummers zijn een mix van Roxette en Rammstein. Zangers Agata Jarosz weet in 013 een stevige set neer te zetten met een stem die iedereen omver blaast. Als tegenwicht is daar zanger Stefan Lichtenberger die zo mogelijk een nog zwaarder geluid laat horen.

 Nemesea is de opener van de avond die voor een volstromende zaal aftrapt. Deze Groningse band maakt goed doordachte en dansbare nummers. De set bestaat uit een mooie mix van verschillende periodes uit de band.

Zo komen liedjes van ‘Mana‘ voorbij met meer gothic invloeden. Stevig rockend op ‘In Control‘ om terug te keren naar de nieuwe aanwinst ‘The Quiet Risistance’. Zangeres Manda Ophuis is de bindende factor met haar sterke bereik en natuurlijke performance.

Nemesea zorgt er voor dat het publiek getrakteerd wordt op een goed geregisseerd optreden. De fans in het publiek reageren enthousiast. Een uur lang weet de band de aandacht vast te houden. Nummers als “No More” en “Afterlive” slaan goed aan. Ook “Lucifer” en “Release Me” steken goed in elkaar.

Ondanks dat Nemesea in het voorprogramma staat,  is het voor velen een avond met een dubbele headliner.  Als Kontrust het podium opkomt,  zit de stemming er al goed in. De ‘Apres Ski Cross-over metaband’ laat zich warm onthalen.

Zoals je ook mag verwachten bij een nieuwe CD worden er veel nieuwe nummers ten gehore gebracht. De zaal heeft het niet moeilijk met de nieuwe nummers; de toegestroomde fans kennen de teksten.

De podium act van Kontrust werkt aanstekelijk en waarop de zaal goed kan reageren. De interactie met het publiek is dan ook groot. Zanger Stefan krijgt het zelfs voor elkaar om een paar schoenen van een fan aan te trekken en er een nummer te mee zingen. Het is een groot feest in de warme,  volle en knusse zaal.

Door een zeer enthousiaste communicatie met 013 kon er ook regelmatig afgeweken worden van de setlist. Vaak omdat de zaal een ander nummer wilde horen. Zwetend en puffend verlieten fans uiteindelijk 013. Opener “On The Run” zet de toon met “Falling” en “Hocus Pocus” voor meer energie. Afsluitend met “Nad Betrayer” en “Dancer in the Sun” komt er genoeg voorbij.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
Categories: Concerts Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: