Home > News > Amy Macdonald – nieuw album ‘Life In A Beautiful Light’ is uit

Amy Macdonald – nieuw album ‘Life In A Beautiful Light’ is uit

Zangeres Amy Macdonald heeft haar derde album uit ‘Life in a Beautiful Light’. Het album bevat dertien nieuwe songs van de Schotse singer-songwriter en wordt vooraf gegaan door de single ‘Slow it Down‘.

Amy Macdonald brak in 2007 met haar debuutalbum ‘This Is The Life‘ wat groots werd ontvangen in Nederland en de rest van Europa. Het album bereikte de dubbelplatina status en de single’ This Is The Life’ is de bestverkochte single van 2008.

Haar tweede album ‘A Curious Thing’ is bekroond met de gouden status en ze speelde onder meer tweemaal op Pinkpop en de Heineken Music Hall.

Eind 2010 neemt de zangeres een pauze van een jaar; nadat ze vanaf haar zeventiende bijna non-stop gewerkt en getoerd heeft. Om in alle rust aan haar derde album ‘Life In A Beautiful Light’ te werken.

Zonder enige druk leverde dat dertien nieuwe verhalen voor songs op. Amy liet zich inspireren door het nieuws, zoals de bevrijding van de Chileense mijnwerkers en de Egyptische revolutie. Maar er staan ook een aantal songs op over Amy’s eigen leven, zoals ‘The End’ en ‘Left That Body’ over haar oma die aan Alzheimer leed.

Dat Amy een bijzondere band met Nederland heeft benadrukte ze toen ze hier onlangs op bezoek was: “Nederland was het eerste land ter wereld waar mijn single ‘This is The Life’ op nummer 1 stond”. Daarna is ‘This is the Life’ in veel andere Europese landen op nummer 1 gekomen. Nederland heeft me vanaf het begin af aan gesteund en heeft daarom een bijzondere plek in mijn hart.” Op zondag 24 juni treedt Amy Macdonald op als headliner tijdens het Parkpop Festival in Den Haag.

bron: Universal Music

Advertisements
Categories: News Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: