Home > Concerts > Wantijpop – nieuwe stijl goed ontvangen met divers programma

Wantijpop – nieuwe stijl goed ontvangen met divers programma

tekst en foto’s: Marc de Jong

Afgelopen zaterdag 31 juni vond voor de vijftiende keer het muziekfestival Wantijpop, in Dordrecht, plaats. Dit jaar voor het eerst georganiseerd door BOD Groep.

Vele bezoekers van vorige edities waren huiverig, omdat er vooraf nieuwe huisregels waren aangekondigd zoals: geen eten en drinken meer meenemen.

En was het Wantijpark bij vorige edities vrij toegankelijk,, dit jaar is het terrein hermetisch afgesloten. Al met al even wennen voor de bezoekers,  maar de sfeer lijdt er geen moment onder.

Vanaf de eerste klanken op het hoofdpodium, is het als vanouds en het prachtige weer deed alle voorafgaande kritieken snel vergeten. Met een strak schema wisselen de diverse acts elkaar af. Voor velen is het rennen tussen het hoofdpodium en het regiopodium van de Popcentrale. Zo staan er de volgende bands geprogrammeerd:

Wantijpodium: F , Eefje de Visser, Laura Vane & the Vipertones,Di-Rect, Typhoon & band met de afsluiter van de avond Go Back To The Zoo.

Popcentralepodium: Jazzdub, Tworoots band feat. Leah Rosier, Kees Fluks, The Brave, Amorgen, Meet The Storm en Supra Naturals.

Ondanks twee fikse regenbuie, is het festival goed bezocht en zijn er bij het optreden van Di-Rect volgens de organisator Magchiel Koekkoek ruim 13.000 bezoekers op het terrein aanwezig.

Minpunten zijn het ontbreken van een festivalmarkt en een klein tekort aan catering. Waardoor de wachttijden voor eten behoorlijk opliepen. Dit zal zeker bij de editie van 2013 een vervolg krijgen. Al met al een zeer geslaagde festival dag met een dynamische programmering.

Fotoreportage

Advertisements
Categories: Concerts
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: