Home > News > Zwarte Cross – programma compleet en nog kaarten in de verkoop

Zwarte Cross – programma compleet en nog kaarten in de verkoop

De Zwarte Cross staat bijna voor de deur, in het weekend van 20 tot en met 22 juli zal in Lichtenvoorde de zestiende editie van start gaan.

De opbouw van het festival terrein is al in volle gang. Eerder werd al het complete muziek programma onthuld, nu is het gehele programma bekend.

Op de metalweide is met de laatste naam van de glamrock band Lizzy Borden de programmering compleet: http://www.zwartecross.nl/podia-weides/nl/38/47/metalweide.html

Ook het theater programma is nu compleet. Met een veelzijdigheid aan humor van Gerda Havertong die Dikkie Dik voorleest (bekend van Sesamstraat) tot de schrijver Ronald Griphart en Bertolf. Defenitief blokkenschema: http://www.zwartecross.nl/uploads/documenten//Theaterprogramma%202012.pdf

Op de valreep heeft tante Rikie nog een fantastische kunstenaar en theatermaker uit Zuid Afrika weten te strikken om met zijn Pop Puppets -zoals hij ze zelf noemt- rond te lopen op het Zwarte Cross terrein op vrijdag. Daniel Popper maakte in het verleden onder andere kunstwerken voor het roemruchte Festival Burning Man in de VS, voor  Festival Africaburn en voor de Wereldkampioenschappen voetbal in Zuid Afrika in 2010.

Stunts

Naast alle muziek en theater, is er nog een belangrijke peiler van de Zwarte Cross; namelijk de stunts! Ook hiervan is het gehele programma al bekend. Dit jaar spectaculairder met een sprong met een motor van een beugelfles van meer dan 70 meter hoog, de hoogste bungeejump ooit (600 meter vanuit een vliegtuig!), een sprong met de Jovink limousine over de Megatent, een superjump over hongerige tijgers en nog veel meer. http://www.zwartecross.nl/uploads/documenten//Stunts%202012.pdf

Zwarte Cross

Het Zwarte Cross Festival is een feest met muziek, motorcross, stunts, humor, theater en spektakel. Op de vijftiende editie in 2011 kwamen 152.500 bezoekers, een nieuw record. Naast een breed muziekaanbod is er een festivalmarkt, kermis, theater, festivalcamping, kinderactiviteiten en ludieke stunts.

Dan is er natuurlijk nog de spectaculaire cross zelf waaraan brommers, specials, zwaargewichten en zijspannen meedoen. Serieuze motorsport met echte wereldkampioenen wordt afgewisseld met bizarre klassen, waar het helemaal niet om het winnen gaat. Zo deden in het verleden in de superklasse vele kampioenen mee. Zoals Josh Hansen uit de VS vorig jaar en Jeffrey Herlings.

Kaarten

Kaarten zijn nog verkrijgbaar en te bestellen via de website. De organisatie adviseert om niet te lang te wachten met bestellen. De campingkaarten zijn bijvoorbeeld iedere editie nog uitverkocht. Tot en met 31 mei 2012 gelden goedkopere tarieven.

Prijzen tot en met donderdag 31 mei 2012.
dagkaart: € 25,00 p.p.
drie-dagenkaart: € 62,50 p.p.
campingkaart: € 100,00 p.p. excl. toeristenbelasting
(CJP leden krijgen € 10,00 korting)
Jeugdkaart (t/m 16 jaar): € 10,00 p.p.
kinderen onder 1.40 meter: Gratis entree!
caravankaart: Uitverkocht!

Prijzen vanaf vrijdag 1 juni 2012 , kassaprijzen.
dagkaart: € 30,00 p.p.
drie-dagenkaart: € 75,00 p.p.
campingkaart: € 110,00 p.p. excl. toeristenbelasting
(CJP leden krijgen € 10,00 korting p.p.)
jeugdkaart (t/m 16 jaar): € 10,00 p.p.
kinderen onderen 1.40 meter: Gratis entree
caravankaart: Uitverkocht!

Advertisements
Categories: News Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: